Rade Bogdanović na RTS
Foto: RTS

Rade Bogdanović, bivši fudbaler i sadašnji konslutant na RTS, još jednom je rekao sve što mu je na duši i nimalo se nije ustručavao.

Fudbaleri Španije savladali su Englesku sa 2:1 u finalu Evropskog prvenstva i time je sportski trijumf ove države u nedelju bio kompletan.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodno je Karlos Alkaraz u finalu Vimbldona savladao Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6(4), pa su Španci imali dvostruki razlog za feštu na ulicama.

Rade Bogdanović je posle finala Evra govorio o pobedi mladosti, ali i sistema koji je Španija postavila decenijama ranije.

Odlučio je da „pecne“ Dragana Stojkovića Piksija dok je govorio o statusu Gareta Sautgejta koji je istakao pre Evra da više neće voditi „Gordi Albion“ ukoliko ne osvoji titulu prvaka Starog kontinenta.

Rekao je da smo se naslušali svega kada je u pitanju ugovor koji dobija jedan selektor.

„Hajde da mu verujemo da ima obraz, ali obzirom da smo se mi svega nagledali i naslušali, ne bi me iznenadilo da potpiše novi ugovor, ali dobro… Kejn je plaćen oko 90 miliona evra, a on dao jedan gol iz penala“, rekao je Bogdanović.

Ipak, onda je odlučio da vrati priču na sada već čuveni „španski dan“ u sportu.

„Tamo je baš teško davati… Ali, realno, gledajući ovo je španski dan. Jednostavno danas je pobedila mladost, bez obzira što to nas boli kao građane Srbije zbog Novaka Đokovića, ali mladost je pobedila, danas je realno i Španija kao država pobedila jer je prepoznala još davnih dana, a to je bilo 1995-1996 kad su doneli plan u razvoju sporta i evo to se njima vraća. Ovo je treća titula šampiona Evrope od 2008. godine, malo li je“, upitao je Bogdanović.

Nije se na tome zaustavio, već je nastavio.

„Osvajaće, talentovani su, vole sport, jako su skromni, vidite ovu decu, oni ubiše koliko kvaliteta imaju i koliko su skromni“, završio je Bogdanović.

BONUS VIDEO A u Londonu – muk: Pogledajte reakciju Engleza posle šoka u finalu Evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare