Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Rade Bogdanović, bivši fudbaler a sadašnji analitičar, poznat je kao neko ko uvek otvoreno govori o svemu, a tako je bilo i ovog puta.

Bogdanović je komentarisao situaciju u Srbiji i srpskom fudbalu i, kako je rekao, zabrinut je.

„Moram iskreno da kažem, ja sam iznenađen poslednjih 30 godina koliki smo mi poltroni. Toga se najviše bojim. Bio je taj komunizam, ja sam se u komunizmu rodio, nemam ništa loše ni preterano dobro da kažem. To je prošlost, gledam sadašnjost i budućnost, ovaj Balkan, a to je moja sfera interesovanja, šokiran sam koliko smo neobrazovani i koliki smo mi poltroni u svim segemntima društva i života. Izgubili smo svoj identitet. Jako sam tužan što je inteligencija zanemela i otišla i još odlazi. Proći će jako dugo vremena da se neke stvari iskristališu i dođu na neko svoje mesto. Što naš narod kaže, ‘ne možeš više durati ni ovaj vakat, ni ove ljude’. Ja sam zabrinut čovek. Nisam siguran da na kugli zemaljskoj postoje roditelji koji tako loša nasleđa ostavljaju deci, kao mi ovde. Da li iz neznanja, da li hoće, da li ne mogu, ali što mi Balkanu našoj deci ostavljamo, ja mislim da je to mrka kapa“, rekao je Rade Bogdanović podkastu „Balkan rules“.

Pročitajte još

Govorio je i o utakmicama Srbije protiv Španije u Beogradu (0:0) i Danske u Kopenhagenu (2:0) u Ligi nacija, ali i o krahu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ove godine. Tamo je naša reprezentacija završila kao poslednja u grupi sa Slovenijom, Danskom i Engleskom.

„Srbija je ozbiljna država, ali ima neozbiljan Fudbalski savez i ima nepismene ljude. Kao savez dužni ste da se obratite ljudima koji su za vas navijali. Nije za vas samo navijao Rade ispred televizora ili neki drugi građanin, milioni ljudi su navijali za Srbiju, pritom su kupovali karte i odlazili u Nemačku da isprate naše utakmice. Minimum ljudskog dostojanstva su zaslužili da im se obratite i da im kažete šta se desilo“, rekao je Bogdanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare