Foto: Promo

Upoznajte se sa svim pravilima "Evropskog fudbalskog kviza"

Član 1.

Organizator

Organizator nagradnog takmičenja – kviza je privredno društvo UNITED MEDIA DIGITAL D.O.O. BEOGRAD-NOVI BEOGRAD, sa registrovanim sedištem na adresi Bulevar Mihajla Pupina 115A, 11070 Novi Beograd, MB: 21540005, PIB: 111784091, koga zastupa direktor Mihailo Jovićević (dalje u tekstu: „Organizator“).

Nagradni kviz se organizuje na osnovu odluke Organizatora o organizovanju takmičenja – kviza sa nagradama od (10.06.2024.). godine.

Član 2.

Naziv, vreme trajanja i teritorija organizovanja Nagradnog kviza

Naziv nagradnog kviza je „Evropski fudbalski kviz“. Nagradni kviz se organizuje na teritoriji Republike Srbije, u periodu od 10.06.2024. do 14.07.2024. godine (dalje u tekstu: „Nagradni kviz“).

Član 3.

Svrha organizovanja Nagradnog kviza

Nagradni kviz se organizuje u marketinške svrhe, u cilju promocije Organizatora, kao i sponzora Nagradnog kviza.

Član 4.

Pravo učestvovanja

Pravo da učestvuju u Nagradnom kvizu imaju sva fizička lica, državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, sa najmanje navršenih 18 godina starosti.
U Nagradnom kvizu ne mogu da učestvuju lica zaposlena kod sponzora Nagradnog kviza i njegovih povezanih lica, kod Organizatora, kao ni zaposleni u privrednim društvima koja uređuju i proizvode program koji se emituje na kanalu Nova S, privrednim društvima koja su povezana lica, odnosno pripadaju istoj grupi društava kao i Organizator tj. pod istom krajnjom kontrolom, niti članovi njihovih najužih porodica (bračni drugovi, deca, te roditelji i rođena braća i sestre ukoliko sa njima žive u zajednici).

Ukoliko je dobitnik neke od nagrada lice lišeno poslovne sposobnosti, nagradu će za njega i u njegovo ime primiti zakonski zastupnik. Svojstvo zakonskog zastupnika se dokazuje važećom originalnom dokumentacijom (odluka o starateljstvu).

Organizator zadržava pravo da, u slučaju sumnje, po sopstvenom nahođenju izvrši proveru napred navedenih činjenica.
U slučaju da učesnik ne poštuje pravila Nagradnog kviza, Organizator zadržava pravo da tog učesnika diskvalifikuje. Učesnici Nagradnog kviza ne mogu biti pravna lica ni preduzetnici.

Član 5.

Uslovi i način učestvovanja u Nagradnom kvizu

Uslov za učešće u Nagradnom kvizu stiče svako lice koje se registruje, odnosno napravi svoj nalog na sajtu Organizatora nova.rs na posebno određenoj stranici za Nagradni kviz.

Učestvovanje u Nagradnom kvizu biće moguće svakog dana u periodu od 10.06.2024. do 14.07.2024.

Način učestvovanja u Nagradnom kvizu biće putem davanja odgovora na pitanja u pisanoj formi na posebno određenoj stranici na sajtu Organizatora nova.rs.

Zadatak učesnika jeste da odgovori na što više pitanja iz poznavanja evropskog prvenstva u fudbalu i to na što više od ukupno 35 pitanja koliko će ih biti za sve vreme trajanja Nagradnog kviza, pri čemu svako pitanje nosi određeni broj bodova, kako će biti naznačeno uz svako konkretno pitanje.

Pitanja se objavljuju dnevno, svakog dana jedno novo pitanje. Vreme za odgovaranje je ograničeno na 10 sekundi, a učesnik se može ulogovati da odgovori bilo kad u toku jednog dana, od 00:00 do 23:59. Pobednik je onaj ko na kraju kviza odgovori na najviše tačnih pitanja i sakupi najviše poena tokom trajanja kviza.

Ukoliko na kraju kviza više lica osvoji jednak najveći broj bodova, pobednik će biti onaj ko ima više odgovorenih pitanja. Ako i nakon toga postoji više lica sa jednakim rezultatom, pobednik će biti određen odgovaranjem na bonus pitanje. Bonus runda zahtevaće istovremeno prisustvo svih učesnika, te će pobednik biti onaj ko brže odgovori na bonus pitanje/pitanja.

Član 6.

Nagradni fond

Nagrade obezbeđuje i dodeljuje sponzor Nagradnog kviza – WinnerBet (dalje u tekstu: „Sponzor“).

Broj nagrada je ograničen, dodeljuje se jedna glavna nagrada pobedniku i 30 utešnih nagrada za 30 učesnika sa sledećim najvećim brojem osvojenih poena.

Glavna nagrada biće javno saopštena najkasnije 1.07.2024.
Utešne nagrade su brendirani proizvodi Sponzora – peškiri za plažu i vaučeri za igru u na online platformi www.winnerbet.rs.
Organizator i Sponzor se obavezuju da ni u kom slučaju neće dodeljivati više nagrada ili drugu vrstu nagrada. Nagrade ne mogu biti zamenjene za novac niti za neku drugu nagradu ili materijalnu protivvrednost, osim kako je određeno i/ili naznačeno na samoj nagradi. Dobitnik ne može da prenese pravo na nagradu na treću osobu.

Član 7.

Proglašenje pobednika tj. dobitnika nagrada i kontrola nad postupkom

Objavljivanje pobednika u Nagradnom kvizu i dobitnika nagrade biće nakon završetka kviza 15.07.2024.

Kako bi se obezbedila preciznost u utvrđenju rezultata takmičenja i isključila svaka mogućnost uticaja na rezultate, odgovore i vreme će meriti softver posebno podešen da meri sve elemente – broj tačnih odgovora i ukupno osvojeni broj bodova po pitanjima i danima. Dobitnik nagrade će biti određen na osnovu podataka dobijenih iz softvera.
Nakon dodele svih osvojenih nagrada, Nagradni kviz će se smatrati okončanim.

Član 8.

Obaveštavanje dobitnika, rok i način preuzimanja nagrada

U slučaju dobitka, dobitnici će biti obavešteni o tome putem e-mail poruke preko koje je izvršena registracija tj. kreiran nalog na stranici Organizatora putem kog se i učestvuje u Nagradnom kvizu.
Pobednici u Nagradnom kvizu biće u obavezi da dostave potrebne podatke za dostavu nagrade najkasnije u roku od 3 dana od momenta kontaktiranja i to kroz odgovor na e-mail. Ukoliko postupe suprotno Pravilima Nagradnog kviza odnosno ne dostave potrebne podatke u traženom roku od 3 dana, Organizator neće biti u obavezi da im dodeli nagrade.
Organizator je dužan da nagradu dostavi najkasnije 15 radnih dana od potvrde prijema podataka dobitnika.
U zavisnosti od konkretnih okolnosti i same nagrade, Pobednik može imati pravo izbora da li će nagradu preuzeti lično u poslovnim prostorijama Sponzora ili želi da mu nagrada bude poslata na kućnu ili e-mail adresu.
U slučaju preuzimanja nagrade slanjem na adresu, nagrade će biti poslate na kućne adrese dobitnika, putem kurirske službe po izboru Sponzora, koja će kontaktirati dobitnike nagrada. Sponzor ne snosi odgovornost u slučaju da kurirska služba ne može da stupi u kontakt sa dobitnikom, iz razloga koji ne spadaju u odgovornost Sponzora. Sponzor nagradnog kviza nije u mogućnosti da utiče na raspored dostave poklona i ne snosi odgovornost ukoliko dobitnik nije na adresi u trenutku dostave. Slanje nagrada je besplatno za dobitnika. Ukoliko dobitnik ne bude dostupan kurirskoj službi u dva pokušaja, smatraće se da dobitnik ne prihvata nagradu i Sponzor nije u obavezi da mu istu naknadno dostavi.
Prilikom dostavljanja nagrade, Dobitnik će se legitimisati odgovarajućom ličnom ispravom. Dobitnik će popuniti i potpisati odgovarajući formular o prijemu nagrade, prilikom preuzimanja iste.

Ukoliko je iz ličnog dokumenta vidljivo da potencijalni Dobitnik ne ispunjava pravila o učesniku definisanim ovim Pravilnikom ili je diskvalifikovan ili nije u mogućnosti da preuzme nagradu ili ako se utvrdi nepravilnost u postupku učestvovanja, nagrada mu neće biti dodeljena.
Ukoliko se dobitnik neke od nagrada ne odazove pozivu Sponzora da primi nagradu ili nagrada ne bude uručena krivicom dobitnika u roku od 30 (trideset) radnih dana od dana kada je dobitnik kontaktiran od Sponzora, dobitnik nema pravo na nagradu i on je više ne može potraživati od Sponzora.
Sponzor ne snosi troškove prevoza niti bilo kakve druge eventualne troškove dobitnika u vezi sa preuzimanjem nagrada koje se preuzimaju lično.
Nagrade se ne dostavljaju izvan Republike Srbije.

Član 9.

Odgovornost Organizatora prema učesnicima u Nagradnom kvizu

Organizator i Sponzor snose sve troškove obezbeđenja nagrada do predaje istih dobitnicima. Organizator garantuje da će se prilikom organizovanja Nagradnog kviza u svemu pridržavati navedenih Pravila i zakonskih propisa. Organizator zadržava pravo da diskvalifikuje učesnike koji ne poštuju pravila.
Za nagrade jemče Organizator i Sponzor i iste ni u kom slučaju ne mogu biti zamenjene za novac.

Član 10.

Postupak u slučaju otkazivanja Nagradnog kviza

Organizator ima pravo da uz javno obaveštavanje jednostrano otkaže Nagradni kviz, u bilo kojoj fazi, ukoliko je došlo do događaja koji imaju karakter više sile ili drugih okolnosti koje se uobičajeno nisu mogle predvideti, izbeći ili otkloniti i na koje se nikako nije moglo uticati a koje ograničavaju sprovođenje Nagradnog kviza i/ili dodelu i preuzimanje nagrada.
U slučaju da Organizator otkaže Nagradni kviz iz razloga navedenih u prethodnom stavu ovog člana, dodeljivanje i distribucija nagrada će biti odmah obustavljena jednostranom odlukom Organizatora, te će Organizator javno objaviti razloge koji su doveli do prekida izvlačenja i distribucije nagrada. Organizator se obavezuje da o svakom eventualnom prekidu ili otkazivanju Nagradnog kviza blagovremeno obavesti javnost putem sajta Organizatora na kojem su Pravila Nagradnog kviza i objavljena.

Organizator ne odgovara učesnicima za bilo kakvu štetu koja može nastati usled otkazivanja ili prekida Nagradnog kviza u smislu ovog člana niti je u obavezi da učesnicima nadoknadi troškove koji se odnose na učestvovanje u Nagradnom kvizu.

Član 11.

Način obaveštavanja učesnika u Nagradnom kvizu o Pravilima Nagradnog kviza

Pravila Nagradnog kviza će biti objavljena pre početka Nagradnog kviza na internet stranici www.nova.rs.

Član 12.

Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti

Organizator kao Rukovalac u skladu sa članom 21. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018) upoznaje sva lica koja učestvuju u Nagradnom kvizu na koji način će Organizator obrađivati njihove podatke o ličnosti:
da će podaci o ličnosti učesnika (ime, prezime, e-mail, a po potrebi, u slučaju pobednika, i broj telefona i/ili adresa) biti korišćeni samo u svrhu organizovanja i sprovođenja Nagradnog kviza,
da je pravni osnov obrade navedenih podataka član 12, stav 1, tačka 1) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (pristanak lica na koje se podaci o ličnosti odnose),
da će pristup podacima o ličnosti učesnika i dobitnika Nagradnog kviza imaju isključivo i jedino ovlašćena lica Organizatora, u svojstvu rukovaoca i obrađivača podataka,
da će ime i prezime biti javno objavljeno na sajtu Organizatora nova.rs,
da će se podaci o ličnosti dobitnika čuvati u roku koji je neophodan za ostvarivanje svrhe obrade,
da svako lice čiji se podaci o ličnosti obrađuju može bez naknade zahtevati informacije o podacima koje o njemu Organizator obrađuje, pod uslovom da su ispunjeni zakonski uslovi, zahtevati ispravku podataka, brisanje, ograničenje obrade kao i pravo na prenosivost podataka.
Kako bi ostvarili pomenuta prava, učesnici mogu kontaktirati lice zaduženo za zaštitu ličnih podatka kod rukovaoca i to pisanim putem na adresu: UNITED MEDIA DIGITAL D.O.O. BEOGRAD, Bulevar Mihajla Pupina 115a, Beograd-Novi Beograd, Republika Srbija, ili putem e-maila: [email protected].
Pored toga, učesnici imaju pravo da podnesu pritužbu državnom organu nadležnom za zaštitu podataka o ličnosti (Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).
Kako je obrada navedenih podataka neophodna za ostvarenje svrhe obrade i učešće u Nagradnom kvizu, u slučaju da učesnik ne dostavi navedene lične podatke, Organizator zadržava pravo da tog učesnika diskvalifikuje.
Učesnik je potvrdnom radnjom prilikom registracije za Nagradni kviz potvrdio da je pročitao Pravila i da je sa njima saglasan, kao i da je u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti obavešten o prikupljanju i obradi svojih ličnih podataka, te je izričito potvrdio da je saglasan sa obradom svojih podataka o ličnosti. Dodatno, pobednici u Nagradnom kvizu posebno su saglasni da Organizator ima pravo da njihove podatke može dostaviti Sponzoru isključivo i samo u svrhu dodele nagrade.

Član 13.

Nadležnost suda u slučaju sporova

Učešćem u Nagradnom kvizu svaki učesnik prihvata prava i obaveze iz ovih Pravila. U slučaju bilo kakvih nesporazuma koji nastanu u vezi sa realizacijom Nagradnog kviza između Organizatora i učesnika, nastojaće se da se isti reše prvenstveno mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, sporove će rešavati stvarno nadležan sud u Beogradu.

Član 14.

Isključenje odgovornosti

Svi odgovori na nagradna pitanja pristigli nakon isteka roka trajanja Nagradnog kviza, zahtevu za dodelu nagrade nakon isteka roka predviđenog ovim Pravilima ili rokova za ostvarivanje pojedinih prava predviđenih ovim Pravilima neće se razmatrati, niti će na osnovu tih zahteva učesnik ostvarivati bilo kakva prava prema Organizatoru. Učesnici koji učestvuju u Nagradnom kvizu nemaju pravo da zahtevaju drugačije nagrade ili nagrade u većim količinama od onih koje su navedene u ovim Pravilima.
Organizator ne odgovara za saobraznost nagrade niti je odgovoran za kvalitet i vrednost nagrade.
Organizator neće snositi odgovornost za pretrpljenu materijalnu ili nematerijalnu štetu (uključujući stvarnu štetu i izmaklu dobit), nastalu kao posledica učestvovanja u Nagradnom kvizu i osvajanja nagrada, izuzev odgovornosti koja se ne može zakonski izuzeti.

Član 15.

Troškovi

Troškove organizovanja Nagradnog kviza snosi Organizator.

Član 16.

Stupanje na snagu

Ova Pravila Nagradnog kviza stupaju na snagu danom objavljivanja na internet stranici Organizatora nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar