Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Portugalac nastavlja da piše istoriju fudbala

Kristijano Ronaldo će nastupati za Portugal u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a prvu šansu za nove rekorde imaće protiv Lihtenštajna.

Ukoliko nastupi na tom duelu, Ronaldo će postati igrač sa najviše nastupa u dresu jedne reprezentacije. On će prestići Badera Al-Mutava koji je upisao 196 nastupa za reprezentaciju Kuvajta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekordi? Dođite da vidite! Ja baš volim da ih obaram, nadam se da će to biti sada. Četvrtak je taj dan! Posebna je stvar biti najbolji u istoriji. Moram da priznam da me to čini vrlo ponosnim. Ne samo sutra, želim da imamo najviše mečeva u karijeri u dresu reprezentacije“, rekao je Ronaldo.

Shvatio je da ima još razloga da bude u reprezentaciji.

„Imao sam priliku da sagledam situaciju iz različitih uglova. Srećan sam što sam se vratio u reprezentaciju i što i dalje računaju na mene. Bili su razgovori sa svim igračima, tako i sa mnom. Shvatio sam posle svega da i dalje imam još mnogo toga da dam reprezentaciji, da shvatim da ću uvek davati maksimum kada me pozovu“.

Sada Portugal ima i novog selektora Roberta Martineza, nakon što je Fernando Santoš dobio otkaz.

„Pričao sam mnogo o novom okruženju i da li to implicira da ono prethodno nije bilo dobro. Ne, nije bilo tako. Bilo je dobro okruženje. Ipak, sada imamo dašak svežine. Dobru promenu, kao u svemu drugom u životu. Svako ko je došao svedoči o drugačijoj energiji, svi žele da počnu meč. Saznaće tek pred meč, ali svi se nadaju da će biti u timu. Ranije je mnogo nas znalo ko će da igra. Sve ovo sada čini nivo treninga jačim, igrači su motivisaniji. Promena će biti pozitivna za sve nas igrače, ali i za zemlju“.

Osvrnuo se i na period u Mančester junajtedu, sa kojim se nije baš razišao u ljubavi.

„Osećam li žal zbog toga kako sam otišao? Sve se u životu dešava s razlogom. Mnogo puta sam prolazio kroz slične stvari i mogu da vidim ko je na mojoj strani i ko želi najbolje Kristijanu. I istina je da je to bila malo manje uspešna faza u mojoj karijeri, na ličnom i profesionalnom nivou. Nema vremena za žal. Učimo, radimo ispravno ili ne. To je proces evolucije kod ljudskih bića. Kada smo na vrhu brda ne vidimo šta je dole. Ovo je bila tačka učenja, čak i za mene. Nikad nisam prošao tako nešto, kao tih meseci. I zahvalan sam što sam to prošao i svima koji su mi pomogli, zato sam bolji čovek“, poručio je Kristijano.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar