Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Ne smiruju se strasti

Fudbalski savez Hrvatske oglasio se povodom mogućih korišćenja zastave „Velike Mađarske“ na utakmicama ove reprezentacije.

Pročitajte još

Postojala je informacija da će Mađarska smeti da nosi ove zastave, ali je UEFA naknadno zabranila njihovu upotrebu. Fudbalski savez Mađarske uručio je zahtev UEFA da se ove zastave ne tretiraju kao simbol sa političkom porukom, ali taj zahtev nije prihvaćen.

Fudbalski savez Hrvatske izdao je saopštenje na zvaničnom sajtu, jer na zastavi „Velike Mađarske“ ima i delova koji zahvataju Hrvatsku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Hrvatski fudbalski savez je na ovu temu komunicirao sa krovnom evropskom fudbalskom organizacijom UEFA, koja je HNS-u potvrdila da nije dala odobrenje za upotrebu takvih zastava i, štaviše, upozorila Mađarski fudbalski savez da bi upotreba takvih zastava i transparenta mogla biti predmet disciplinskog postupka. Sa svoje strane, HNS bi se oštro protivio da se dozvoli korištenje bilo kakvih zastava ili transparenta koji bi mogli imati geografske pretenzije na teritoriju Republike Hrvatske, te će nastaviti pomno pratiti situaciju i službeno reagovati ako bude potrebno. HNS čvrsto veruje da će UEFA nastaviti dosledno sprovoditi svoj stav o nedopuštanju korištenja fudbalskih utakmica u političke svrhe“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar