foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, oglasio se zbog odluke Dušana Tadića da se penzioniše iz nacionalnog tima.

Piksi je to uradio preko zvaničnog sajta Fudbalskog saveza Srbije, a izrazio je i jednu veliku želju.

Iako su čini se na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj imali neke nesuglasice, Piksi je sa velikim poštovanjem govorio o Tadiću.

PROČITAJTE JOŠ

“Dušan Tadić je veliko ime srpskog fudbala i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od momenta kada je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Holandiji, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi. Od trenutka kada sam stupio na dužnost selektora reprezentacije, video sam u njemu lidera i bilo mi je mnogo drago što baš Tadić nosi kapitensku traku i broj 10 na leđima.

Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja. Moja je velika želja da mu se organizuje oproštajna utakmica i predložiću predsedniku Džajiću i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapitena. Tadić je to apsolutno zaslužio“, rekao je Piksi.

Dušan Tadić je za reprezentaciju Srbije odigrao 111 utakmica, postigao je 28 golova, a debitovao je 2008. godine.

BONUS VIDEO Dok Englezi prave probleme na Evru se priča i o Titu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare