Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Opet neefikasan derbi, iako je šansi bilo na obe strane.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno bez golova pred praznim tribinama u Humskoj u meču drugog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, na zadnju liniju Zvezde vršen je pritisak, ali Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Fuseni Dijabate nisu krunisali dobre prilike.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je nakon petnaest minuta preuzela inicijativu, ali je Igor Vujačić bio glavni u odbrani. Svetozar Marković je imao malih poteškoća, Aleksandar Filipović je nekad ostavljao i previše prostora po strani, ali crveno-beli to nisu iskoristili. Utisak iz prvog poluvremena je bio taj da je Partizan bio bliži golu, ali je Zvezda imala veći posed i preko Aleksandra Kataija propustila veliku šansu.

Na sredini terena Partizanov dvojac je bio nadigran od Gelora Kange u prvih 45 minuta, ali ništa od toga nije materijalizovano.

Drugo poluvreme je bilo sa više intenziteta i naboja, crno-beli su propustili nekoliko izglednih prilika, morali su bolje i preciznije da šutiraju sa distance, a umalo ih na kraju nije kaznio Osman Bukari koji je pogodio stativu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemanja Stevanović – dobro intervenisao kod prvog kornera, a posle toga imao tri sigurne odbrane uz jedno pravovremeno izletanje. Sigurno uhvatio centaršut Viga u drugom delu, a kasnije je boksovao i na centaršut iz slobodnjaka – 7,5.

Aleksandar Filipović – u prvom delu ostavljao prostora Zvezdi po strani, ali nije kiksao i nije bio kažnjen. U drugom poluvremenu je uglavnom sve držao pod kontrolom u odbrani, a priključivao se i napadu – 6.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Igor Vujačić – presekao napad Zvezde i omogućio Menigu prostor po levoj strani nakon koje je usledila opasna šansa. Imao šut glavom koji je išao pored gola, ali je u trenucima Zvezdine inicijative bio „čistač“. Imao je kvalitetnu dugu loptu početkom drugog poluvremena, ali se Jović i Filipović nisu najbolje snašli po desnoj strani. Dva puta je osujetio Zvezdine opasne napade, ali mu je Bukari pobegao u 77. minutu kada je stigao da ga faulira – 8.

Svetozar Marković – odlično ispratio Pešića u dve situacije, ali je dobio žuti karton u 33. minutu. Ukrao loptu Kataiju u veoma opasnom napadu u drugom delu – 7.

Slobodan Urošević – pokušao iz daljine dva puta u 20 sekundi u prvom delu, ali nije bilo baš mnogo opasno. Presekao Vigov pas u šesnaeatercu u drugom poluvremenu, a nešto kasnije je dobio žuti karton zbog starta na Argentinca. Sa njegove strane je Bukari šutnuo glavom kada je pogodio stativu – 6.

Andres Kolorado – bio je više orijentisan ka odvrani nego ka napadu. Bio je siguran u pasu, ali se nije isticao. Falilo je više njegove energije – 6.

Danilo Pantić – u prvom poluvremenu nije bio baš primetan, nije pravio razliku na sredini, gde je uglavnom dominirao Kanga. Nije dobijao mnogo lopti u noge, tako da nije ni grešio. U 55. minutu je imao vremena da se namesti na levu nogu, ali je sa dvedesetak metara šutnuo visoko preko gola. Oduzeo je loptu Bukariju u prodoru, a kasnije stvorio šansu za Filipoviću, ali je Eraković izbio loptu u korner – 6.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fuseni Dijabate – promašio zicer u 26. minutu kada mu je sve spremio Menig, ali je on potegao visoko preko gola. Igrao je iza Gomeša, učestvovao je u presingu. Početkom drugog dela je imao atraktivan dribling, izbacio je čuvare na sredini, ali Partizan iz tiga nije mnogo profitirao. Pretio je prodorima nakon izlaska Meniga, a proigrao je Jovića u 80. minutu kada je Borjan sjajno reagovao – 7.

Nemanja Jović – stvorio prvu ozbiljniju priliku, ali Menig ga nije ispoštovao. U nekim situacijama je imao potez više i deluje da je mogao bolje i brže da reaguje. Morao ja jače i preciznije da šutira u 80. minutu kada mu je Dijabate servirao šansu na tacni – 6,5.

Kvinsi Menig – loše reagovao kod prve šanse kada je gotovo promašio loptu u kaznenom prostoru rivala. Kasnije je imao dva prodora, u jednom je izbacio dva igrača Zvezde, ali njegovi saigrači nisu imali dobru završnicu. Pokušao sa ivice šesnaesterca u 49. minutu, ali je morao preciznije iz te situacije. Povredio se u 60. minutu i nije mogao da nastavi – 6,5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Rikardo Gomeš – mogao je bolje da šutne glavom kada mu je Menig centrirao u prvom delu utakmice. Ostatak utakmice bio poprilično nevidljiv, kao što to obično biva na derbijima – 5,5.

Igor Duljaj – ubacio je Natha na vreme i umalo to da mu se isplati. Verovatno bi i Rikardo napustio teren da je imao adekvatnu zamenu. Trebalo je da rizikuje u nastavku i napadne jače sva tri boda – 6.

IZMENE

Bibars Natho – ušao u 60. minutu i nakon nekoliko sekundi šutirao sa 15-ak metara, ali se Borjan ispružio i odbranio. Oduzeo loptu na sredini i gurnuo za Dijabatea, ali se Partizan opet zaigrao u završnici. I sam Izrealac se spetljao u jednoj završnici, ali je sve vreme bio aktivan od ulaska – 7.

Janko Jevremović – premalo bio na terenu.

BONUS VIDEO Ovako se Partizan priprema za meč protiv Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar