Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana će sezonu završiti na četvrtom mestu tabele Superlige Srbije, a u poslednjem 37. kolu, u subotu od 19 časova na svom terenu igraće protiv Voždovca.

Trener crno-belih Igor Duljaj nije zadovoljan tim plasmanom i želi da to promeni naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ

„Ta četvrta pozicija nikoga ne raduje, nije prijatno. Od raspada Jugoslavije nismo bili na ovom mestu, izuzetno je teško i ne bežim od toga. Podigli smo nivo forme pred kraj prvesntva, nije na meni da kažem da li je igra bolja, to prepuštam ljudima koji gledaju Partizan. Činjenica je da smo i protiv mnogo jačih timova igrali mnogo dobar fudbal“, rekao je Duljaj i dodao:

„Očekujem da izađemo motivisani, dres Partizana je izuzetno težak, bez obzira u kakvoj situaciji. Kultura Partizana nalaže da uvek idemo na pobedu, bez obzira da li smo u lakoj ili teškoj situaciji. Želimo da osvojimo tri boda, a važno je da to uradimo uz lepu i dobru igru.“

Foto: Starsport

Duljaj je rekao da je igrače posebno motivisalo to što su navijači Partizana na rukometnoj utakmici protiv Vojvodine, ali i putem društvenih mreža pozivali da se dođe u subotu u Humsku.

„Posle toga, verujte mi, na treningu je juče pucalo, bilo je intenzivno i agresivno, u pozitivnom smislu. Obično kada su poslednje utakmice i sve završeno, imate mnogo povređenih igrača, crvene kartone, neko ranije ode kući. Sada su svi tu, osim ranije povređenih, niko nije otišao i to me raduje i daje mi nadu da ko god bude izašao na sutrašnji meč, da će dati sve od sebe.“

Govoreći o sastavu, trener je rekao da neće mnogo kombinovati i da će igrati fudbaleri koji su izneli najveći teret sezone. Sigurno neće biti u timu Svetozar Marković, a neizvestan je nastup Lazara Pavlovića i Ljubomira Fejse. Dodao je da, osim ako se nešto nepredviđeno ne dogodi na današnjem treningu, zna sastav koji će igrati protiv Voždovca.

„Igraju od golmana, žele otvorenu igru, ne boje se čak i ako pogreše. Mislim da će biti odlična utakmica, žele da se nadigravaju, a osećam da će biti mnogo šansi.“

Igor Duljaj
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U vezi budućnosti, Duljaj je rekao da će po završetku prvenstva razgovarati sa ljudima iz kluba i da mu je važan glas navijača i ljudi koji se razumeju u fudbal.

Upitan je i o kadetu Matiji Popoviću, koji dobro igra za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

„To ime se duže pominje, nećemo unapred da ga hvalimo, neka nastavi sa dobrim igrama, u sigurnim je rukama. Partizan ima dobru omladinsku školu, poslednjih godina mnogo igrača izlazi“, rekao je Duljaj.

BONUS VIDEO Majstorija fudbalera Srbije za vođstvo protiv Španije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar