Partizan vs KAA Gent Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana poraženi su od Genta u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu konferencija rezultatom 1:0, pa će u Belgiji 28. avgusta morati da naprave preokret kako bi zaigrali u grupnoj fazi trećeg po rangu evropskog takmičenja za sezonu 2024/2025.

Tim iz Humske je u meč ušao svestan da mora da ostvari što povoljniji rezultat, i krenuli su bolje.

Gent nije imao odgovor na pritisak izabranika Aleksandra Stanojevića, dok je sa druge strane Mateus Saldanja u nekoliko navrata mogao ozbiljno da ugrozi gol rivala.

PROČITAJTE JOŠ...

Posebno je opasno bilo po Belgijance nakon greške poslednje linije, kada je u 5. minutu lopta stigla do Brazilca na ivici kaznenog prostora nakon lošeg pasa gostiju na sredini terena, a on umesto u gol šutirao pravo u čuvara mreže tima iz Humske.

Samo par trenutaka kasnije ponovo je Saldanja bio u centru pažnje – brza akcija Partizana i mnogo prostora za Brazuilca koji je katastrofalno šutirao iz više nego dobrep ozicije.

U 10. minutu moglo je da bude opasno po Partizan, odličan centaršut sa desnog boka kompletna odbrana Partizana je propustila da isprati, Omri Gandelman krenuo ka lopti ali je bio za delić sekunde sporiji.

No, ono što nije uspeo tad jeste u 16. minutu. Još jedan centaršut, ponovo sa desne strane, Gandelman je izdržao duel sa Marijom Jurčevićem i glavom loptu poslao pored Aleksandra Jovanovića.

U 22. minutu je Goh morao da napusti igru zbog povrede, a u 28. su gosti mogli do 2:0.

Jovanović je dobio povratnu loptu, okliznuo se nakon prijema, ona se nezgodno odbila, ali je uspeo da reaguje pre nego što je Gudjonsen stigao da je ubaci u mrežu.

Od tog trenutka Gent se više fokusirao na odbranu svog gola, Partizan je preuzeo konce igre i imao više loptu u svom posedu, ali su izgledali bezidejno. Sa druge strane, Gent je koristio svaku šansu da ugrozi rivala, pa je tako Arči Braun uspeo da pored nezainteresovanog i dekoncentrisanog Ksandera Severine pokupi jednu loptu pre nego što je izašla u aut, ali su štoperi crno-belih uspeli da je izbace u korner pre nego što su gosti uspeli da priprete.

Partizan vs KAA Gent Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U drugom poluvremenu Partizan je nastavio po starom – imao loptu ali ne i šanse, Gent se nije preterano ni trudio, i izgledalo je da će rutinski privesti meč kraju, kada je na scenu stupio Bibras Natho.

Izraelac je šansu dobio u završnici meča i već prvim kontaktom sa loptom pripremio šansu za Mladena Lazarevića, koji je očajno šutirao iz dobre pozicije, potom je i Arijaga bio neodlučan posle lukavog udarca Natha i nije odbitak sproveo u gol, da bi lošom reakcijom Đorđa Jovanovića na petercu u nepovrat otišla i poslednja šansa crno-belih da će doći do bar remija pred revanš koji je na programu 28. avgusta od 18.00.


Partizan – Gent 0:1 (0:1)

(Gandelman 16)

Stadion: Stadion Partizana; Sudija: Elhin Masijev (Azerbejdžan)

Partizan: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Zubairu (od 64. Grimaldo), Goh (od 22. Kovač) – Saldanja (od 64. Jovanović)

Gent: Roef – Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun (od 46. Fortuna) – Kums, Delorge, Gandelman – Surdez (od 67. Din), Fadiga (od 67. Samois) – Gudjonsen (od 46. Fernandez-Pardo)


Partizan - Gent 0:1 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare