Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

"Moguće da je problem u glavi, ali rezultat se pamti", otkrio je Ivica Kralj, sportski direktor tima iz Humske.

Kada izađe jedan od funkcionera velikog kluba i kaže „borimo se za drugo mesto“, to nije dobro. A baš u to Ivica Kralj, sportski direktor Partizana veruje i tome se nada do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizanova sezona je prepuna turbulencija i to odavno ne može da se sakrije. Počela je sa Ilijom Stolicom na mestu trenera, nastavila se sa Gordanom Petrićem, a po svoj prilici će se završiti sa Igorom Duljajem.

Tri trenera, 18 bodova minusa za Crvenom zvezdom, a od subote popodne i izgubljeno drugo mesto na tabeli Superlige Srbije.

TSC iz Bačke Topole je pobedio Mladost iz Lučana golovima Miloša Cvetkovića i Saše Jovanovića u 15. i 36. minutu.

Ta dva gola su označila i pad Partizana na treću poziciju Superlige, gde crno-beli, posle poraza od Radnika iz Surdulice na svom terenu, imaju 54 boda.

I dok navijači malo bojkotuju utakmice fudbalskog kluba, a malo protestuju protiv uprave – Miloša Vazure, generalnog direktora i Milorada Vučelića, predsednika FK Partizan – Kralj smatra da tu ne leži problem za ovakve rezultate.

Ivica Kralj, Komemoracija Siniši Mihajloviću Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Crno-beli su od početka prolećnog dela sezone u Superligi na pet utakmica pobedili samo jednom, pa se njihov slobodan pad nastavio i ako se ne prekine u tri meča do plej-ofa, protiv Vojvodine, Voždovca i Čukaričkog, potvrdiće da trenutno nisu najveći rival Crvenoj zvezdi. TSC ima bar jedan lakši meč protiv Radnika, pošto i njega čekaju mečevi sa Voždovcem i Vojvodinom.

Partizanovih sedam bodova minusa za Zvezdom sada deluje kao premija u odnosu na „hladnih“ -18, pa crveno-beli na pragu plej-ofa već mogu da osiguraju titulu i Ligu šampiona.

„Opet, ovo je ekipa koja ima kvalitet, potrebno je samo naći način kako da prebrodimo, po meni, više psihološku krizu nego… ne znam kako to da nazovem. Protiv Radnika imali smo tri stative, nekoliko šansi, s druge strane, primali prilično lako golove. Teško je bilo da se vratimo iz svega toga. Ostaje nam da u narednih 10 utakmica dođemo do preostalog cilja – drugog mesta“, kazao je Kralj posle Radnika.

Koliko su crni dani u crno-belom pokazuju i te reči koje svedoče o tome da se tim koji se uvek bori za titule, sada bori za drugo mesto.

Miloš Vazura i Milorad Vučelić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Da je liga ujednačenija i da ima više konkurenata, bilo bi jasno da kriza jednog od njih nije ništa neobično, ali ovde i dalje samo dva kluba konkurišu za titulu.

A kad jedan od njih počne da gubi u serijama, u ligi gde najjači bodove ispuštaju na „kašičicu“ i gde je Partizan pretprošle sezone izgubio titulu iako je imao 95 bodova, a lani je za dva boda ostao „kratak“ sa 98 na drugom mestu.

Ispada da je Aleksandar Stanojević izvlačio maksimum iz ekipe koju je preuzeo i koja je dobro radila one stvari koje je mogla.

I Stanojević je imao brojne kritičare dok je bio u Partizanu, tim pre što je u Konjasporu tek iz šestog pokušaja ostao neporažen u Turskoj, a tek iz sedmog je upisao pobedu protiv Galatasaraja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dok se Stanojević mučio dok je tražio dobitnu formulu u Konji, u Partizanu se ona još ne nazire. Gordan Petrić je nakratko dao povoda za radost, crno-beli su bili u dobrom naletu.

Onda se sve urušilo kada je počeo prolećni deo sezone. Petrić je otišao pre planiranog, presekao je posle ispadanja u Ligi konferencija od Šerifa, Duljaj je preuzeo „vruć krompir“ sa kojim za sada ne zna šta da uradi, ali je donekle saglasan sa Kraljem.

„Moguće da je problem u glavi, ali rezultat se pamti. Nikoga ne interesuje što smo imali toliki broj šansi, posebno u drugom poluvremenu. Čak se i to desilo, da Natho promaši penal. Sad ide jedna kratka pauza i jedna duboka analiza, da vidimo šta ćemo dalje. Kao što sam rekao, nema predaje. Idemo napred, ali moramo dobro da razmislimo šta ćemo i kako ćemo“, kazao je Duljaj posle najsvežijeg poraza.

Moraće svakako dobro da razmisli, mada već neko vreme postaje sve jasnije da problem koji bi mogao da do kraja dotuče Partizan ne leži u stručnom štabu ili igračkom kadru kluba, nego po kancelarijama i foteljama kluba iz Humske.

BONUS VIDEO: Sjajan gol Vladimira Jovovića na meču Slavija – Jablonec

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar