Rikardo Gomeš i Danilo Pantić, Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana odigrali su već drugi odličan takmičarski meč protiv Dunajske Strede i već sada se može pričati o nekim pravilnostima u njihovoj igri.

Svi su u četvrtak uveče na stadionu u Humskoj videli da su se još jednom posebno izdvojila trojica igrača – Danilo Pantić, Rikardo Gomeš i Lazar Marković.

PROČITAJTE JOŠ:

I dok se o povratničkim igračima uvek može pričati kao o „mačkama u džaku“, bar dvojica od njih trojice kod Aleksandra Stanojevića pokazuju mnoge stvari koje nisu kod nekih prethodnih trenera.

Pre svih govorimo o Markoviću i Pantiću, jer Rikardo od starta deluje raspoloženo da i ovog puta isporuči svoj saldo golova kao i prošli put.

Kad je prošli put došao u sezoni 2018/2019, dao je 26 golova rivalima, uključujući i jedan protiv Crvene zvezde, a i ptice na grani znaju da je to u Srbiji najvažnija utakmica.

O tom septembarskom derbiju (1:1) posle kog su se zvali matematičari i geometri da bi se procenjivalo da li je lopta prešla gol-liniju Vladimira Stojkovića, bilo je kristalno jasno da Rikardova jeste.

Tada je potvrdio svoj kvalitet i nastavio je da to radi do kraja sezone, da bi za lepe pare i nekoliko miliona evra otišao u Al Šaržu.

Rikardo je jedan od tri razloga zašto Partizan igra moćno i efikasno na startu sezone. Crno-beli su lani ostali bez Umara Sadika na jesen i od tada praktično igrali bez dobrog špica i finišera.

Gomeš popunjava tu rupu i, srećom po ekipu, nije bio „mačka u džaku“, već se vratio veoma naoštren, pa ovog puta može da ode i ka zapadu Evrope, kom po pravilu fudbaleri teže.

Dao je dva gola Proleteru u prvom kolu, dok mu je protiv Dunajske Strede Jedlička „začarao mrežu“. Uprkos tome, već sada je kapitalna akvizicija, što stranci u povratničkim mandatima uglavnom nisu.

Naprotiv. Kada je reč o domaćim igračima, tu su Marković i Pantić i Lazar igra zaista dobar fudbal, ali je u klubu već neko vreme.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Sada konačno utišava glasine o nespremnosti i nezainteresovanosti, koje su ga obavijale sve ovo vreme.

Pre dve sezone, septembra 2019. stigao je dok je trener bio Savo Milošević i to u poslednji čas da bi bio licenciran za Ligu Evrope.

Dobio je trogodišnji ugovor, a pisalo se da mu je poziv tada poslala i Crvena zvezda. Dugo je tražio klub i na kraju presekao da se vrati tamo odakle bi opet mogao da ode za koji milion vani.

Igrao je za Benfiku i Liverpul i to ne znači ništa dok ne prihvati da više nije tamo i da je u Partizanu, gde mu sledi novo dokazivanje.

Rikardo u napadu protiv Dunajske Strede, Foto: Starsport

Čini se da je taj period iza njega, pa sada njegove lopte bolje pronalaze svoju metu, bilo da je reč o dodavanjima, ili o šutevima.

Jedan takav završio je iza leđa golmana Martina Jedličke u četvrtak za minimalnu pobedu nad Slovacima u prvom meču drugog kola Lige konferencija.

Rano je stasao kao veoma dobar, vihorni fudbaler, otišao je u Benfiku i Liverpul koji ga je „pojeo“, ništa manje to nisu uradile ni pozajmice i seljakanja u Fenerbahče, Anderleht, Hal i Fulam.

Iz Fulama je na kraju otišao posle samo šest meseci, iako je došao kao slobodan igrač. U Partizanu je dobio „sigurnu kuću“ i minutažu, gde su svesni njegovih kvaliteta, samo je bilo potrebno da ih pokaže.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

To sada radi na zadovoljstvo brojnih saigrača, ali možda više i navijača klub iz Humske.

Slična je priča i sa Danilom Pantićem. Pantić je imao sličnu trajektoriju kao Marković. Rano je stekao status zvezde, otišao je u Čelsi i tamo nestao.

Bilo je potrebno čak šest godina da bi se vezista, kome se vrednost u međuvremenu strovalila, opet pokaže u najboljem svetlu.

Igra sa više „šlifa“ nego pre, bolje pronalazi saigrače i sa Markovićem u ofanzivi i Zdjelarom da mu čuva leđa, lakše stvara šanse za gol, što može samo da raduje stručni štab crno-belih pred nastavak sezone.

Danilo Pantić gubi ravnotežu na mokrom terenu
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pantić se u Partizan vratio posle pozajmica u Ekselzioru, Fehervaru, Čukaričkom, da bi se po isteku ugovora, ove sezone kao slobodan igrač obreo u taboru crno-belih.

Suštinski, za tri veoma dobra igrača za ove prostore, Partizan je platio nula evra i to je više nego bolja računica, s tim što ponavljamo, sada su stigli Pantić i Gomeš, a Lazar je samo „proradio“.

Dok god Pantić bude loptama „hranio“ Rikarda kao što je uradio protiv Proletera u osmom minutu za 1:0, a onda i sa Markovićem u Ligi konferencija, u Partizanu nemaju zbog čega da brinu i mogu da se nadaju sezoni boljoj od prethodnih u kojima su uglavnom debelo kaskali za večitim rivalom.

BONUS VIDEO: Sukob navijača na stadionu u Humskoj zbog skandiranja protiv Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar