Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Dunajsku Stredu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su pred meč upozoravali da će biti oprezni jer je slovački tim bio jedan od najtežih među onima iz redova nepovlašćenih.

Na terenu to nije tako izgledalo, jer je Partizan igrom dominirao od početka do kraja utakmice i pravo je čudo kako Dunajska Streda nije primila više golova.

Sve to garantuje dobar revanš posle kog bi Partizan, po sadašnjem stanju stvari, išao na ekipu Sočija, jer su Rusi pobedili azerbejdžansku Kešlu sa 3:0 u svom prvom meču.

Prvo poluvreme Partizan je odigrao u turbo modu i jedini koji je sprečio da već tada pitanje pobednika bude rešeno, bio je golman Martin Jedlička.

Aleksandar Stanojević je imao mnogo razloga za zadovoljstvo igrom svog tima koji je od prvog do 45. minuta bio izrazito ofanzivan i opasan.

Rikardo je još jednom ponovio igru kao protiv Proletera u Superligi, ali mu je falilo da postigne gol.

Brzo, dinamično i precizno su igrali momci u crno-belim dresovima pa je Danilo Pantić već u drugom minutu imao prvu odličnu šansu.

Samo dva minuta kasnije, prvu priliku propustio je i Vujačić posle makazica Rikarda. Igrao se 12. minut kada je Gomeš posle dobre kombinacije Miljkovića i Markovića stigla pred petercem.

Partizan vs Dunajska Streda
Partizan vs Dunajska Streda Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Namestio se, pucao, ali je Jedlička odbranio. Posle šuta Markovića sa 16 metara bio je nemoćan. Partizan je od 19. minuta poveo sa 1:0, sjajnim udarcem unutrašnjim delom stopala.

Rikardo je u 29. minutu glavom gađao malo pored stative, a onda mu je u 35. Jedlička opet odbranio iz izgledne situacije.

U završnici prvog poluvremena Jojić je izašao sam pred Jedličku, ali je šutirao nedovoljno jako, pa je Dunajska Streda bila srećna što nije primila bar tri gola.

Drugi deo igre bio je nešto manje dinamičan, ali su crno-beli i u njemu imali šansi da pogode mrežu protivnika.

Partizan vs Dunajska Streda
Partizan vs Dunajska Streda Foto:Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Dve dobre imali su Nemanja Jović i Igor Vujačić u 51. i 57. minutu. U prvoj situaciji je Nemanja previše driblao posle fantastične lopte Lazara Markovića.

Markec ga je isturio iza leđa odbrane, Jović je fintirao jednog čuvara, ali je onda prekombinovao i ostao bez dobre pozicije za šut.

Potom je Vujačić pucao preko gola, da bi rezervista Bibars Natho šutirao u 68. minutu u donji levi ćošak gola Slovaka.

U završnih dvadesetak minuta Partizan je odigrao u nešto slabijem i sporijem tempu, Slovacima je to odgovaralo jer su bili malo lišeni bojazni da će primiti još neki pogodak.

Podsećamo, revanš meč crno-beli igraju u gostima u Slovačkoj, a taj meč se igra 29. jula.

Partizan – Dunajska Streda 1:0 (1:0)

(Marković 19)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Kapacitet: do 12.894; Glavni sudija: Jens Mae

Partizan: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić (od 74. Šćekić), Zdjelar – Marković (od 74. Holender), Pantić, Jović (od 61. Natho) – Rikardo (od 91. Milanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Dunajska Streda: Jedlička – Beskorovaini, Bruneti Valor, Kružilak, Vera, Moumu (od 60. Cigankis) – Balić (od 75. Nije), Šafer, Fabri (od 60. Nebila) – Divković (od 74. Nikolesku), Taivo (od 80. Zuberu). Trener: Antal Nemet

Drugo poluvreme:

90+5′ KRAJ! Pobeda Partizana 1:0

Crno-beli su bez većih problema sačuvali prednost, malo su u poslednjih petnaestak minuta ostali i bez daha, ali nije bilo potrebe da se forsiraju jer pred revanš imaju i igru i rezultat.

82′ Opao je malo tempo igre

Partizan više nije poletan kakav je bio u prvih šezdesetak minuta, dok Dunajska Streda preko Šaranija pokušava da napravi nešto više u ofanzivi.

75′ Stanojević opet menja

Izlaze Jojić i Marković, ulaze Šćekić i Holender. Mađarski internacionalac će probati da nadomesti Markovićevu rolu u ofanzivi, dok će Šćekić odmeniti Jojića u vezi.

Partizan vs Dunajska Streda
Partizan vs Dunajska Streda Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

68′ Kakav šut Natha!

Čim je ušao u igru Izraelac se našao u šansi, šutirao je precizno iz kaznenog prostora, ali je Jedlička odbranio pokušaj u donji ugao.

61′ Prva izmena trenera Partizana

Stanojević je iz igre izveo Nemanju Jovića, a uvek je iskusnog Bibarsa Natha.

57′ Odlična kombinacija, šut Vujačića

Marković je kroz dvojicu uposlio Miljkovića, ovaj je poslao loptu do Jojića, usledio je izblokiran šut, a onda je probao i Vujačić preko gola.

Partizan vs Dunajska Streda
Partizan vs Dunajska Streda Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

51′ Jović prokockao veliku šansu

Mogao je Partizan do 2:0 posle kvalitetnog centaršuta Markovića za Jovića i on je dobro izdriblao prvog igrača protivničkog kluba, ali je onda probao da fintira još jednog i tu je izgubio prednost stvorenu dodavanjem Markovića i šansa je propala.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Partizan iz prvog dela ima prednost jednog gola iz 19. minuta.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ Kakva šansa za Jojića, ostalo 1:0 na poluvremenu

Loše izveden aut Dunajske Strede, Rikardo je pokupio loptu, ona je stigla do usamljenog Jojića na desnom boku i Miloš nije najbolje šutirao. Odbranio je Jedlička.

43′ Vujačić dobio šamar

Nešto mirniji period igre razbio je žustar duel Taiva i Vujačića. Igrač Partizana je dobio udarac u lice u borbi za loptu, a sudija je opomenuo Taiva.

35′ Jedlička za Gomeša „začarao“ mrežu

Fudbaler Partizana je stvorio sebi prostor u kaznenom prostoru, šutirao je, ali opet mu se isprečio Martin Jedlička, koji brani veoma dobro za sada.

Foto: Starsport

29′ Centimetri delili Partizan od 2:0

Ponovo je Rikardo bio u prilici, najviši u skoku, udarac glavom, lopta malo pored stative. Imaju sreće igrači Dunajske Strede.

24′ Biće ovo zanimljiva sezona Partizana…

Crno-beli „grizu“ na terenu, Dunajska Streda deluje kao da ne zna šta ju je snašlo. Vujačić je posle centaršuta Jojića u 22. minutu probao da pogodi mrežu, nije uspeo, ali je njegov tim nastavio da napada.

VIDEO: Navijači sa zapadne tribine stadiona u Humskoj vređali predsednika Vučića

19′ GOOOOL! Partizan vodi 1:0

Namestio se Lazar Marković na oko 16 metara od gola Dunajske Strede, ostavljeno mu je tek toliko prostora da jednom preciznom unutrašnjom pogodi mali deo mreže i dovede Partizan u vođstvo. Ovog puta ni raspoloženi Jedlička nije mogao ništa.

17′ Gomeš probao i petom

Ozbiljno, veoma ozbiljno pojačanja je Rikardo Gomeš za Partizan. Dobio je centaršut sa levog krila, nije bio u idealnoj poziciji pa je morao da proba petom i gađao je pored gola.

Foto: Starsport

12′ Šta promaši Rikardo, šteta!

Namestio se posle dobrog duplog pasa, kontakt sa loptom su imali Miljković i Marković, Rikardu je ona stigla u sredini pred golom i imao je vremena da šutira, ali ga je Jedlička pročitao i odbranio.

9′ Dva šuta Dunajske Strede

Taivo je pucao sa leve strane iskosa, spreman je bio Vladimir Stojković da odbrani taj udarac. U međuvremenu su rivali Partizana imali još jedan lošiji udarac i malo su se oslobodili.

Foto: Starsport

4′ Nova velika prilika, crno-beli opasno naoštreni

Od Saničanina se lopta odbila do Rikarda, ovaj je probao da izvede makazice. Izblokiran je sa sedam metara i lopta je stigla do Vujačića koji je sa nekoliko metara promašio.

2′ Opasna šansa za Partizan!

Pantić je imao dobru šansu odmah na početku, Danilo Pantić se našao pred golom Dunajske Strede, ali je Jedlička odbranio.

Uoči meča:

Kako javlja naš reporter, na tribinama vođe navijača pozivaju da je jedina partija koju podržavaju – Partizan.

Navijači se okupljaju na Partizanovom stadionu pre utakmice s Dunajskom Stredom, Foto: Nova.rs

„Imaju jasno definisan način igre i mnogo internacionalaca, podsećaju na mađarsku reprezentaciju. Znamo odakle nam preti opasnost, gledali smo sve mečeve iz pripremnog perioda i mnoge iz prošle sezone. Oprezni smo, igrali smo dobro i u dobrom smo momentu. Ulazimo sa samopouzdanjem da možemo da dobijemo“, rekao je Stanojević u najavi utakmice sa Dunajskom Stredom.

Gužva ispred Partizanovog stadiona sat i po vremena pre utakmice:

Gužva ispred stadiona Partizana pre utakmice sa Dunajskom Stredom, Foto: Nova.rs

Ovako su u Partizanu najavili povratak navijača na tribine:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar