Fudbaleri Partizana pobedili su Dunajsku Stredu sa 1:0 u kvalifikacijama za Ligu konferencija, što je u senci dešavanja na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači sa juga rešili su da se obračunaju sa pristalicama kluba na istoku, jer je došlo do uvredljvih skandiranja na račun predsednika Aleksandra Vučića i uprave kluba.

Prvo je sa ograde južne tribine poslata poruka: Samo da znate naša partija je jedino Partizan i politika nas ne zanima. Koga zanima, može da izađe sa stadiona.

Bila je to aluzija na prvi meč u sezoni, kada je grupa navijača protiv Proletera vređala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kada su navijači na istoku odbili poslušnost, došlo je do tuče, posle koje je nekoliko navijača pretrčavalo atletsku stazu, kako bi se vratili na svoju prvu tribinu.

Ukoliko to nije promaklo delegatima UEFA, Partizan bi mogao da se suoči sa kaznom, koja je u ovakvim slučajevima uglavnom novčana.

Bili je i primera da se zabrani publika, ili vođenje navijača na gostovanje, što je bio slučaj Crvene zvezde posle slavlja u Salcburgu.

Zvezda 2018. zbog toga nije mogla da vodi navijače u Pariz i Liverpul, a kažnjena je i sa 30.000 evra.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare