Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ozvaničenje dolaska francuskog fudbalera Kilijana Mbapea u Real Madrid biće objavljeno početkom sledeće nedelje, u ponedeljak ili utorak, saznaje Frans pres.

Mbape će biti slobodan igrač od 30. juna kada mu ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom, a odlučio je da se priključi Realu posle sedam sezona u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Po navodima nekih stranih medija, ne bi trebalo da bude zvaničnog predstavljanja Mbapea u Madridu pre kraja Evropskog prvenstva u Nemačkoj, koje počinje 14. juna.

Mbapeu je san već godinama bio da igra u Madridu, gde će otići uprkos unosnim ponudama drugih klubova. Bilo je interesovanja i iz Saudijske Arabije, gde je bilo dovoljno i više novca da se plati skupi fudbaler koji je u PSŽ prešao 2017. za 180 miliona evra.

To ga je učinilo drugim najskuplje plaćenim igračem u istoriji fudbala, pošto rekord iz istog prelaznog roka i u isti klub drži Brazilac Nejmar (222 miliona).

O prelasku Mbapea u Real se pisalo nekoliko sezona unazad, a kako šampion sveta sa Francuskom iz 2018. nije mogao da priđe trofeju Lige šampiona sa „svecima“ bliže od finala elitnog takmičenja (2020), odlučio je da ode.

Fudbaleri Real Madrida igraće u subotu uveče od 21.00 na Vembliju finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund, dok je PSŽ morao i ove sezone da se zadovolji trofejima u domaćim takmičenjima.

BONUS VIDEO: Mitrovićev novi pogodak za izjednačenje Al Hilala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar