Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nova utakmica, stari Partizan i novi evropski neuspeh.

Tako bi se ukratko mogla sažeti nova evropska epizoda crno-belih koji su izgledali manje loše nego inače, ali je utisak ponovo bio bljutav  i nikakav.

Partizan je utakmicu otvorio solidno, sa presingom koji je prosečnoj ekipi Genta pravio veliki problem. Stvorio je veliku šansu, vršio pritisak i delovao kao ekipa koja bi mogla da kontroliše meč, ali je ponovo usledio hladan tuš. Očajno postavljanje nakon kornera, kada je prvo propala ofsajd zamka, a zatim i katastrofalna reakcija na drugoj stativi iz koje je pao gol. I tu se opet sve raspalo.

PROČITAJTE JOŠ

Nije Gent ni pre ni posle toga igrao ništa posebno, ali je Partizan bio očajan u nastavku prvog poluvremena bez ideje kako da napadne, stvori šansu i ugrozi rivala.

U nastavku je pokušao Partizan da napada, solidno je to na momente delovalo bar kada je u pitanju agresivnost, ali je problem što ni šanse koje je stvorio, nije uspeo da pretvori u gol.

Ponovo je bilo odluka Stanojevića koje je bilo teško razumeti, od selekcije tima do toga na kojim mu pozicijama igraju igrači. Vrhunac je bio Lazarević na desnom krilu u trenucima kada se juri rezultat.

Kao i protiv Lugana, Partizan će imati šanse u revanšu na gostujućem terenu jer je utisak da je ovo najlošiji od sva tri protivnika, ali je ovaj tim do dada napravio previše grešaka počev od trenera da je realnije da ponovo sve prospe, nego preokrene evropsku sezonu.

Teški dani u Humskoj. A biće još teži.

A. Jovanović – Nije imao Jovanović previše posla u smislu da je bio izložen naletima rivala. Od dva šuta u prvom delu, jedan je uspeo da zaustavi dok je kod drugog bio nemoćan. Deluje da i njemu raspad u Partizanu sve teže pada i kao da nema one vatre sa kojom je prošle sezone spašavao ekipu, iako mu ništa ne ide na dušu. U nastavku jednom skinuo zicer nakon čega se ispostavilo da je ofsajd i imao još jednu dobru intervenciju – 6.

De Medina – Količina beskorisnosti na fudbalskom terenu mogla bi da nosi ime po njemu, a nejasno je zbog čega je Stanojević još jednom pokušao sa njim na desnom beku kada njegova igra vrišti nedostatkom kvaliteta. Kada je krenuo na početku u prodor, na trenutak je zaličio na beka sve dok nije uputio centaršut. Brzo je podsetio da nema osećaja gde i kada treba da bude postavljen. Nije bio opterećen na startu utakmice, ali je kod kornera i prvog gola bio na mestu na kojem nije jasno šta i koga je branio, a uz to je uspeo da nakon slabašnog duela završio na zemlji i samo očajnu reakciju čitave odbrane učinio i komičnom. Konačno je uspeo da od napravi dobar potez kada je u poslednjim trenucima prvog poluvremna kao poslednji igrač odbrane dobio jedan na jedan duel i sprečio veliku šansu. U nastavku ponovo previše ispadao – 5.

Marković – Teško je igrati u odbrani koju moraš da nosiš sam na svojim leđima, pa je tako bilo vidljivo da je od starta često odlazio i previše desno da bi pokrivao rupu iza De Medine koji bi trebalo da je u sastavu zbog defanzivnih kvaliteta. U tom haosu je kod kornera kada je pao prvi gol bio loše pozicioniran gde je izgledalo kao da instiktivno čuva De Medinu. Iako nije bio direktan krivac, nije se proslavio u toj situaciji, a ni pokušaji da se preko njega iznosi lopta nisu bili bajni. U nastavku je imao nekoliko dobrih intervencija kojima je popravio utisak – 6.

Partizan vs KAA Gent Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Mujakić – Nije Mujakić grešio, niti je svojom igrom stvarao dodatne probleme, ali nije pravio ni razliku u igri. Nije Partizanova odbrana bila pod tolikim pritiskom, ali niti Mujakić učestvuje u izgradnji igre jer u tim situacijama Partizan pokušava preko Markovića, niti dominira u skoku kada centaršut ide malo iza leđa. U nastavku je imao nekoliko solidnih rekacija gde se videlo da ima određen potencijal – 6.

Jurčević – Najgore izdanje od dolaska u Partizan. Mučio se da zaustavi Fadigu na levom boku, a katastrofalno se postavljao kod kornera i naročito kod gola. Iako, treba reći je nejasna odluka da čuva zadnju stativu kada je korner dolazio sa njegove strane. Deluje da je Stanojević pokušao da iskoristi De Medinu u sredini kod skoka, ali je uspeo da napravi konfuziju i da na daljoj stativi ostavi lošeg skakača. Nije Jurčević ni u napadu bio koristan i pravio je i previše grešaka u pokušaju da probije po levoj strani – 5.

Arijaga – Krenuo je Arijaga od starta rastrčano i sa željom da napravi razliku na terenu. Uspevao da preseče lopte, da pozicioniranjem natera protivnike na teža rešenja, da povuče akciju kad treba, ali je isto tako jasno da niti može sve sam u defanzivnom delu igre, niti je plejmejeker visoke klase. Može da povuče akciju i bude konekcija između dve linije, ali je problem što Partizan u ovakvoj postavi nema pravog kreatora pa mnogo toga pad ana leđa Arijagi. Mora da se spušta u zadnju liniju i pokreće akcije, iz drugog plana dolazi u napad, a jednom je i sam povukao kontru i iskoristio prostor koji mu je ostao da dođe na ivicu kaznenog prostora odakle je oprobao inače dobar šut, ali je ovoga puta to odradio traljavo – 6,5.

Zahid – Zahid je ponovo bio partner Arijagi i ponovo predaleko od gola. Iako je defanzivno počeo dya hvata neke konce i da na čistu volju i želju oduzme nekoliko lopti i preseče neke akcije, daleko je od mogućnosti da nešto iskreira u napadu. Zahid je najopasniji kada igra u blizini kazenog prostora odakle može da isčita igru, dodavanjem pocepa odbranu ili iz drugog plana bvude opasan po gol. To se najbolje videlo kada je na startu meča presekao loptu i sjajno je servirao Saldanji. Tada je bio blizu kazenog i odmah je bio u prilici da razigra saigrače. Ovako mu je to sve oduzeto iracionalnim pokušajem da se od njega napravi plejmejker koji iz dubine kreira igru – 6.

Severina – Neverovatna je količina bezobrazluka koju Severina ponekad ume da demonstrira na terenu. Toliko lošeg za 45 minuta nije lako uraditi, ali je Severina uspeo da izvede gomilu neuspešnih driblinga, da uspori gotovo svaki napad, da ležerno pokušava da šutira, a na sve to u nekoliko navrata je nezaintersovanošću za odbranu ostavljao vetrometinu na desnoj strani. Iznudio jedan žuti karton, ali je to premalo u odnosu na ono što je igrom na terenu pokazao. Na startu drugog poluvremena dobio loptu da istrči sam jedan na jedan, ali je umesoto brzine koja mu je navodni kvaliutet uspeo da se saplete na loptu. Imao još jednu situaciju kada je odlučio da zakomplikuje driblingom – 5.

Partizan vs KAA Gent Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zubairu – Još jedan od neuspešnih eksperimenata Aleksandra Stanojevića. Krilo bez mnogo minuta fudbala na najvišem niovu pokušao je da stavi iza leđa napadača kako bi nešto valjda kreirao. Ideja je bila da se menja sa Gohom, ali se videlo da nije siguran šta bi trebalo da radi. Kao i u situacijama sa Gohom i Kaluluom, stavljen je u situaciju da igra ono što mu nikako ne leži. Pokušao u nastavku udarcem iskosa, ali je bio izblokiran – 5,5.

Goh – Konačno je Goh od starta dobio priliku da igra na prirodnoj levoj strani, ali je osim želje doneo jedno veliko ništa. Pokušao da menja pozicije sa Zubairuom što je bio deo taktike i jednim solo prodorom da probije odbranu što se završilo izgubljenom loptom i polukontrom iz koje je Gent stvorio prvu veliku šansu. I onda sredinom prvog poluvremena doživeo povredu i napustio igru – 5.

Saldanja – Brazilac je u Partizanu, ali kao da nije. Iako stalno dolaze informacije da želi da pomogne, da prvi dolazi na treninge, situacija kada je dobio loptu posle fdobrog presinga i dodavanja Zahida kada je umesto u gol i prednost Partizana nonšalantnim udarcem omogućio golmanu da skine zicer, pokazuje da we uveliko van kluba. Probao još jednom iz nemoguće pozicije u prvom poluvremenu. da bi u nastavku promašio još jednu solidnu šansu. Jedini dobar potez bilo je dodavanje za kontru koju je upropastio Severina – 5,5

Kovač od 22.minuta – Neplanirano ušao u igru već sredinom prvog poluvremena, ali malo je toga pokazao. Doduše, tek je došao u ekipu koja nema ni glavu ni rep i na momente je izgledalo da bi u nekoj perspektivi mogao da bude koristan, ali ovde nije bilo realno da uradi nešto više – 5,5.

Đ. Jovanović od 64.minuta – Ništa nije doneo njegov ulazak Partizanu. Daleko od šanse da ugrozi gol, iako je Partizan napadao, često i pokušavao da se izvuče na krilo. I onda se iznenada našao u velikoj šansi u 90. minutu kada je sa peterca dodao loptu golmanu – 5.

Grimaldo od 64. minuta – Izmena kojom je Partizan dobio opasnog igrača po krilu i Grimaldo se ubacivao i po levoj i po desnoj strani. Bio opasan na prodoru, lako osvajao prostor i donosio loptu u kazneni prostor, a čini se da je falila samo opasnija lopta posle tih akcija kako bi se ti prodori materijalizovali. Posle presinga oduzeo loptu i omogućio Nathu da stvori veliku šansu koja je propala, a u 90. minutu majstorski izbacio čuvara, poslao centaršut i omogućio saigraima da promaše još jednu veliku šansu – 7.

Natho od 75. minuta – Čim je ušao u igru, Partizan je prodisao, a samo nekoliko minuta kasnije sjajno je posle oduzete lopte Grimalda servirao zicer Lazarareviću koji je očajno šutirao – 6,5.

Lazarević od 75. minuta – Desni bek koji je ušao da igra desno krilo je samo još jedna u nizu neshvatljivih odluka Stanojevića. To se najbolje videlo kada se Lazarević našao u stopostotnoj šansi i katastrofalno šutirao – 5.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare