Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jiménez

Jan Oblak, golman reprezentacije Slovenije, mogao bi ovog leta da napusti Atletiko Madrid i preseli se u Englesku, prenose ostrvski mediji.

Oblak, kog smatraju jednim od najboljih svetskih golmana, navodno je nezadovoljan smerom kluba pod komandom sportskog direktora Andree Berte.

PROČITAJTE JOŠ:

On je svestan da bi mogao karijeru da nastavi u Engleskoj, Čelsi je klub koji se odavno raspituje, ali čini se da je u red sada stao i Mančester junajted koji je zatražio od Oblakovog tima da bude informisan u slučaju da golman želi da napusti „Vando Metropolitano“.

U Junajtedu su ozbiljno zabrinuti dramatičnim padom forme Davida de Hee i razmišljaju da ga prodaju, a u tom slučaju Oblak bi bio najbolja moguća zamena, iako se očekuje da će sa pozajmice Šefild junajtedu vratiti Dina Hendersona.

Slovenački golman je prošle godine potpisao novi ugovor sa Atletikom i ima unetu otkupnu klauzulu od 130 miliona evra, mada se veruje da bi ga Atletiko sada pustio i za znatno manju cenu pod uticajem krize koja je pogodila fudbal zbog pandemije koronavirusa.

Problem Junajteda ipak bio bi kome da prodaju Davida de Heu koji ima nedeljnu platu od 395.000 evra.

Oblak je u Atletiku od 2014. godine, do sada je između stativa madridskog kluba stajao 256 puta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar