Navijači u Nemačkoj

Fudbaleri Engleske sastaju se protiv Švajcarske u subotu od 18 časova u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a pred utakmicu su engleski navijači prozivali Nemce i Švajcarce.

Englezi su na ulicama Dizeldorfa gde će njihova reprezentacija igrati, slavili sa Holanđanima i vikali „aufiderzen“ Švajcarcima. 

Fudbaleri Engleske nisu mnogo pokazali do sada na turniru, s obzirom na činjenicu da su u Nemačku došli kao prvi favoriti, po kladionicama.

Pročitajte još

Zauzeli su prvo mesto u grupi C sa pet bodova. Tu su još bile i Danska, Slovenija, ali i Srbija koja je završila na poslednjem mestu.

Potom su Englezi eliminisali Slovačku sa 2:1 posle produžetaka.

S druge strane, Švajcarci su se dosta dobro pokazali. Između ostalih, eliminisali su i Italiju, aktuelnog šampiona, sa 2:0.

„Englezi važe za blagog favorita, ali su to bili i pre početka. Nisu opravdali ta očekivanja. I danas kad gledamo kako je Srbija igrala protiv njih, možemo reći da su se izvukli što im nismo bar bod uzeli. Ni posle toga Englezi nisu bristali. Mučili su se sa Dancima i Slovencima. Protiv Slovaka su se jedva izvukli, bili su na konpcima, ali su se vratili, ali se bore za polufinale. Razgovarali smo sa engleskim navijačima koji nikako nisu zadovljni rezultatima. S obzirom da je to skup kvalitetnih pojedinaca. I oni imaju nesporazuma sa selektorom koji ji pre početka turnira pravio čudne odluke, ni njima nije bio najjasniji spisak, kad su došli na Evropsko i videli kako igraju, kritike su postale učestalije. Englezi naravno vole fudbal i veruju da mogu u polufinale“, rekao je Žikica Babović, urednik sportske rubrike Nova.

Govorio je i o Švajcarcima.

„Što se Švajcarske tiče. Ona je ostavila dobar utisak, dva kvalitetne utakmice, sa Nemačkom i Italijom. Međutim, nema sumnje da će duel biti neizvestan, bez obzira na loše nastupe Engleza. Englezi su okupirali danas Dizelforf, napravili ludu atmosferu, ovde je prava žurka. To su navijači koji verovatno ni nemaju karte već će pratiti iz lokalnih kafića. Atmosfera je luda. Švajcarci su tokom noći stigli u Dizeldorf, mogla se čuti njihova pesma, Bilo ih je jutros, ali ih sada već više nema“, rekao je Babović.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar