Foto: Graham Hunt / imago sportfotodienst / Profimedia

Nikola Milenković ustalio se u redovima Notingem Foresta u koji je došao posle nekoliko sjajnih sezona u Fjorentini.

Reprezentativac Srbije pričao je za engleske medije i o večitom derbiju i napravio poređenje za derbijima u Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ

„Atmosfera na beogradskom derbiju je luda, ali sam zaista uživao. Na dan derbija u Beogradu, sve staje u gradu. Toliko je policije svuda okolo, a navijači se sukobljavaju na ulicama. Stadion izgleda kao da je u plamenu — i često jeste, jer navijači gostujuće ekipe pale sedišta“, rekao je Milenković.

Posebno je istakao jedan aspekt večitog derbija.

„U Engleskoj nemate ovu mržnju. Ovde imate mnogo strasti prema igri i svojim klubovima. Zaista uživam u atmosferi na engleskim stadionima, ali u Srbiji je ludo. Partizan i Crvena zvezda dele isti grad i dva stadiona su udaljena samo 800 metara. Ali može biti i divno iskustvo — posebno kada pobedite“.

Iako je nosio dres Partizana, Milenković je otkrio d amu je u detinjstvu idol bio legendarni fudbaler Crvene zvezde.

„Moj uzor je bio Nemanja Vidić. On je najbolji srpski defanzivac ikada i legenda Mančeste junajteda. Odrastao sam gledajući ga na „jutjubu“. Gledao sam skoro svaku njegovu utakmicu. Još uvek imam dres reprezentacije Srbije sa njegovim imenom kod kuće, koji sam nosio kao dete dok sam igrao fudbal na ulici. Mnogo sam naučio samo gledajući Nemanju, ali su nam se karijere mimoišle i nikada nisam imao priliku da ga upoznam, ali se nadam da će se to jednog dana desiti“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar