Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić razgovarao je za "Sky Sports" o očekivanjima za reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Vidić, koji je bio stub odbrane Mančester Junajteda, dao je svoje mišljenje o trenutnom stanju tima i šansama na turniru.

PROČITAJTE JOŠ

Vidić je istakao da je srpski tim veoma jak u napadu.

„Mislim da smo napred dobri, posižemo golove poslednjih godina, na Svetskom prvenstvu pogotovo, postigli smo pet golova u grupi. Ali i primamo golove. Ako pogledate Srbiju danas posle dve godine od Katara, nismo se mnogo poboljšali u pogledu odbrane i to je nešto što moramo da popravimo“, smatra Nemanja.

Jedna od glavnih briga Vidića je forma ključnih ofanzivnih igrača. Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić, koji su ključni za stvaranje šansi i postizanje golova, trenutno igraju u ligama koje nisu na nivou najjačih evropskih takmičenja, kao što su Saudijska Arabija i Turska. Vidić ističe da je neizvesno u kakvoj će fizičkoj spremi biti ovi igrači na početku Evropskog prvenstva, što može biti značajan problem za reprezentaciju.

Vidić je realan u proceni snage srpskog tima i postavio je prolazak grupne faze kao glavni cilj. Smatra da bi to bio veliki uspeh za Srbiju na turniru.

U nabrajanju najjačih aduta Srbije, Vidić je posebno istakao napadače: Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Luku Jovića i Dušana Tadića. Takođe je spomenuo i Filipa Kostića kao ključnog igrača koji može naneti štetu protivnicima svojim ofanzivnim sposobnostima.

Vidićeve reči reflektuju balansiran pristup, priznajući snage i slabosti tima. Napad je definitivno najjača strana Srbije, dok će odbrana morati značajno da se poboljša kako bi tim mogao da napravi veći iskorak na Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO Gol Portugala za 3:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare