Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ime Nemanje Radonjića već godinama unazad jedno je od najčešće spominjanih kada su u pitanju pojačanja tima sa Marakane, a šest godina po odlasku iz Crvene zvezde kockice su se poklopile, a brzonogi fudbaler se vratio u "Ljutice Bogdana".

On je, uz Radeta Krunića i Silasa Mvumpu, triling pojačanja koje su crveno-beli doveli poslednjeg dana za registraciju igrača za Ligu šampiona.

Krunić bi trebalo da bude zamena za In Boma Hvanga, Silas donosi brzinu koja je nestala odlaskom Osmana Bukarija – a šta Radonjić donosi Vladanu Milojeviću i Crvenoj zvezdi?

PROČITAJTE JOŠ...

Rečnikom fudbalskih sladokusaca, 28-godišnji Nišlija će igri Zvezde doneti ona tri univerzalno obožavana slova od strane prosečnog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu – vic.

Radonjić je igrač poteza i momak koji „živi“ od toga da publiku diže na noge svojim potezima, a to mu je u prvom mandatu itekako polazilo za nogom.

Iako je po odlasku iz Zvezde lutao i nije uspevao da se izbori za ozbiljniji status ni u Olimpiku, ni u Torinu (uprkos na momente blistavim partijama), ni u Majorki, njegova uloga u Zvezdi će biti znatno drugačija.

Naime, Radonjić dolazi kod trenera pod kojim je igrao možda i najbolji fudbal u karijeri, na mesto gde ima status ljubimca navijača, i, što je možda i najbitnije, tamo gde će od samog starta imati status igrača kome će i greške i greškice biti tolerisane, dok god rezultati ne trpe zbog toga.

U saradnji sa Seolom (pod pretpostavkom da igrač iz Južne Koreje bude prvi izbor sa leve strane ispred Milana Rodića), Radonjić će imati zadatak da prodorima po levom boku raširi odbranu, a potom proigra Šerifa Endiajea ili Bruna Duartea, u zavisnosti od toga ko u tom trenutku bude na terenu.

Sa druge strane, Vladan Milojević će imati slatke muke kada je u pitanju ova pozicija, jer ima mogućnost da bira, s obzirom na to da su i Felisio Milson i Piter Olanjinka prevashodno leva krila, te će sa ove strane Zvezda imati uvek na terenu igrača vrhunskih kvaliteta. A ne bi trebalo da bude ni iznenađenje ukoliko se na terenu u isto vreme nađu Radonjić i Olanjinka, u situacijama kada Silasu bude potreban odmor.

Na prvi pogled, utisak je da crveno-beli nisu skoro imali jaču konkurenciju na krilnim pozicijama. Na Milojeviću, Radonjiću i ostatku tima sa Marakane je da to pretvore u konkretan rezultat na terenu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare