Foto: Starsport

Englezi veruju da im Srbija fudbalski nije dovoljno atraktivna da bi najavili premijerni meč na Evropskom prvenstvu, pa su kao keca iz rukava izvukli naše navijače, koje su predstavili kao divljake spremne da prekinu utakmicu koja se igra u nedelju od 21 sat u Gelzenkirhenu.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

U priču o srpskim huliganima se uključila i nemačka policija, tačnije Peter Boš, direktor policije u Gelzenkirhenu, koji je pričao o nekih 500 navijača „orlova“ naoštrenih da naprave ozbiljne probleme ukoliko dođu u kontakt sa Englezima.

I naravno da je sve to delovalo u početku kao šuplja priča i privlačenje pažnje zarad nekog klika više, međutim, po dolasku u Nemačku, jedno od prvih upozorenja koje smo dobili bilo je kako da se ponašamo u nedelju, na dan utakmice sa „Gordim Albionom“.

„Pazite koga snimate, kako koristite mobilne telefone, šta objavljujete…“, bila je vrlo direktna poruka koju smo dobili po dolasku u Minhen.

PROČITAJTE JOŠ

I da neće sve biti mirno na Evropskom prvenstvu uverili smo se i sami ispred hotela Srbije u Augzburgu, objektu u kojem odseda i reprezentacija Nemačke, Bajern, Borusija Dortmund kada igra u ovom delu Nemačke…

Doduše, ovog puta nisu bili u pitanju Englezi, već se pojavila grupa Albanaca, koja je bez ikakve potrebe provocirala okupljene navijače Srbije. Nekoliko puta su u automobilu prošli ispred hotela, puštali su muziku i ukrštenim šakama pokazivali Srbima dvoglavog orla. U jednom trenutku su se i zaustavili da bi negodovali zato što su videli da su snimljeni mobilnim telefonima, ali ih je jedna dama na nemačkom jeziku „obavestila da provociraju“ i da bi trebalo da nestanu, što su oni i učinili.

Više nego čudno bilo je to što je u blizini hotela bilo policije, ali da nije reagovala na ove provokacije.

Ali, da se vratimo na Engleze. Nema sumnje da će u nedelju u Gelzenkirhenu biti zapaljivo uoči utakmice Srbija – Engleska (21.00). Veliki broj navijača „Albiona“ će biti stacioniran u Amsterdamu, odakle će se zaputiti u Gelzenkirhen, udaljen samo 200 kilometara. Razlog zašto Englezi vole grad na Amstelu ne treba dodatno pojašnjavati.

Foto: Starsport

Čudno je, recimo, da nemačku policiju brine 500 srpskih navijača, a ne 40.000 Engleza koji bi trebalo da se pojave na utakmici, pa najavljuje „identifikovanje srpskih nasilnika“, neka „ometanja u ranoj fazi“, „velike izazove“ i slične stvari.

Za 24 sata koliko smo do sada proveli u Nemačkoj, od srpskih navijača nismo čuli da se nešto opako sprema, jedino što jesmo čuli je želja da Srbija konačno na velikom takmičenju prođe grupu.

A, da li će biti incidenata?! Možda i hoće, jer ipak nismo ni u Rusiji, ni u Kataru.

Tamo nikome nije palo napamet da pravi gluposti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare