Foto: Starsport

Odmah nakon što je zvanično predstavljen za novog šefa stručnog štaba Partizana, Albert Nađ, govorio je o teretu koji ovaj posao donosi.

Nađ je bio prvi pomoćnik Igora Duljaja tokom cele sezone i već je samostalno vodio 173. večiti derbi u kom je Partizan poražen od Crvene zvezde sa 3:2 na Marakani.

„Svestan sam da ako ne pobedimo u tih pet utakmica, ne mogu da budem ovde i naredne sezone. Igor je učinio veliki posao za ekipu, međutim, od prvog monenta sam shvatio da je u trenerskom poslu kofer odmah iza vrata. Ali ako svi budemo ispunjavali zahteve, pa počev od mene do igrača, ne možemo izgubiti u Srbiji. Nije sramota izgubiti, ali mora da se snosi odgovornost posle toga“, rekao je Nađ.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši fudbaler Partizana potpisao je ugovor do kraja naredne sezone, a debitovaće kao prvi trener protiv Vojvodine u Humskoj u sredu od 17 časova.

Nađ je igračka legenda Partizana, pošto je za klub iz Humske igrao u periodu od 1992. do 1996, a onda od 2002. do 2007. godine.

Foto: Starsport

Čak 28 večitih derbija protiv Crvene zvezde je odigrao Nađ, a osim za Partizan nastupao je za Betis, Oviedo, Elče, Rostov i Čukarički. Ubedljivo najviše nastupa ima u dresu Partizana, s kojim je osvojio pet prvenstvenih trofeja, uz jedan u Kupu.

Član Upravnog odbora FK Partizan postaje 2009. godine, gde dobija ulogu koordinatora sportskih selekcija kluba. Kao koordinator obavlja i dužnost sportskog direktora u sezoni 2010/11, kada se Partizan po drugi put kvalifikovao u grupnu fazu UEFA Lige šampiona. Na mesto sportskog direktora FK Partizan, postavljen je odlukom Upravnog odbora 29. maja 2013. godine. Na toj poziciji se zadržao tačno godinu dana, kada je napustio funkciju nakon što mu je istekao ugovor.

U januaru 2017. je postao sportski direktor srpskoligaša Rakovice, a iste godine je i postavljen za trenera ovog kluba, što mu je i prvi trenerski posao u karijeri. U avgustu 2019. je počeo da radi kao pomoćnik Savi Miloševiću u prvom timu Partizana, a 31. oktobra 2019. je preuzeo Partizanovu filijalu Teleoptik, koji je vodio do 2022. godne.

BONUS VIDEO Bibars Natho posle 173. večitog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar