Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Predsednik Partizana Milorad Vučelić kaže da se Takuma Asano verovatno dogovorio s nekim drugim klubom i da je to deo razloga zašto je napustio Partizan.

Doskorašnji fudbaler Partizana napustio je crno-bele svojevoljno pre četiri dana i izazvao turbulencije u Humskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Razlog koji je naveo bile su neisplaćene zarade kao i nepoštovanje kluba prema njemu.

Posle njegove odluke u nedelju, počeli su da ga prozivaju saigrači, Partizan je najavio tužbu, a nekadašnji menadžer je rekao da je Asano, ako je jednostrano raskinuo ugovor – uradio nešto nedozvoljeno.

To smatra i Vučelić koji navodi da Asano nije imao zakonski osnov za odlazak.

„Cela ta priča sa Asanom je čista prevara! Pretpostavljam da se radi o dogovoru Japanca sa nekim klubom koji želi da ga angažuje, a po svemu je potpuno jasno da on nije imao nijedan osnov ni po našim, ni po zakonima UEFA, da uradi to što je uradio. U svemu ovome je po slovu ugovora nadležan i naš sud“, rekao je Vučelić za Večernje novosti.

Vučelić je negirao da je bilo ponuda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u koje Asano navodno nije hteo da ide, već je naveo da je razlog odlaska smanjena plata.

Ostaje nejasno zašto je Asano pristajao na tu platu godinu dana unazad.

„Nije postojala nijedna konkretna ponuda iz Emirata, bilo je samo interesovanja. Pre će biti da je posredi ‘kovid plata’ umanjena za pedeset odsto, s kraja prošle sezone, na šta on nije pristao. Kada je u pitanju kašnjenje, ne postoji nijedan pravni osnov, a i da je postojalo tako nešto on je morao da pošalje upozorenje klubu 15 dana ranije, što nije učinio. Dešava se i u Interu da plate dugo kasne, pa je taj klub osvojio titulu u Italiji. Očigledno je trenutno prisutan neki svojevrsni ‘stampedo’ protiv Partizana“, rekao je Vučelić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar