Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, razočaran je odlaskom Takume Asana, ali ne želi da kaže nijednu lošu reč za Japanca.

PROČITAJTE JOŠ

Šokiran je Stanojević, ali nije želeo da napadne Japanca poput Vladimira Stojkovića ili Lazara Markovića.

„Ja bih danas poslednji put pričao o Asanu, bio je to šok za sve nas, voleo bih da stavimo tačku na tu priču jer je otišao. Dosta utiče, svi smo u šoku, imao je veliki uticaj na našu igru. Kako će izgledati bez njega, videćemo, probaćemo neke stvari, nismo stigli to da uradimo. Moraćemo neke stvari da promenimo, mogli smo visoko da napadnemo, imali smo sjajnu transformaciju i kažem, veliki uticaj je imao. Dosta smo izgubili kao tim, videćemo na koji ćemo način probati da rešimo to“, naveo je Stanojević.

Bilo je reči o atmosferi po odlasku važnog igrača.

„Činjenica je da je otišao, nije pokazivao nikakve znake da će otići, bio je to šok za nas, igrači su dali neke izjave, da su razočarani i razumem ih. Razumem koliko ga vole i veruju u njega, znaju da je važan deo priče. Ovo je početni šok, mi smo Partizan, imamo dosta igrača i nadam se da ćemo snagom karaktera i kolektiva to prebroditi. Ja lično neću Asanu reći nijednu lošu reč, bio je vrhunski profesionalac, odavno nisam upoznao takvog profesionalca, koji je sve što je radio, radio sa osmehom. Bio je izuzetno pozitivan, ne mogu lošu reč da kažem za njega. Kako se osećamo? Nije prijatno, razumem ljudske različitosti, druge kulture, imao je mogućnost da priča sa nama, nije pričao. Mogao je klubu da kaže da hoće da ode i da da neko upozorenje. Nije nam dao, to je samo jedna strana gde imam zamerku, da rešimo problem ako ga ima. Nije to uradio, igrači moraju da shvate da je to druga kultura, da u Japanu ako zakasni voz dva minuta, šef stanice izvrši samoubistvo. Moramo razumeti da je drugačiji. Mnogo će nedostajati.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare