Milorad Korać je peti gost Nova.rs serijala "Zagrevanje za EURO 2024" i u drugoj epizodi (ukupno desetoj) otkriva sve sa poslednjeg Evropskog prvenstva na kojem je naša reprezentacija igrala, i kako je sve izgledalo iz ugla jednog golmana koji se tu našao igrom sudbine.

Dokaži svoje fudbalsko znanje, pogodi u MaxBet-u.

Milorad Korać svoj fudbalski put nije gradio preko Crvene zvezde i Partizana kao velika većina reprezentativaca, već mu je odskočna daska bio Obilić gde je kao golman dobio neočekivani poziv na Evropsko prvenstvo 2000. godine.

Poslednji nastup naše reprezentacije koja se tada zvala Jugoslavija, Korać će pamtiti po tome što je upao na turnir posle bizarne povrede Aleksandra Kocića, a na kraju nikada nije odigrao ni minut za nacionalni tim.

Ipak, bio je svedok jednog od najluđih turnira našeg reprezentativnog fudbala. Od tada je prošlo previše, skoro pune dve i po decenije naša reprezentacija nije bila na kontinentalnom šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ

I ovog leta će fudbaleri Srbije igrati na Evropskom prvenstvu, prvi put pod tim imenom, zato je Nova.rs spremila ekskluzivan video specijal „Zagrevanje za EURO 2024„, u kojem je i čuveni golman otkrio brojne zanimljivosti.

Svaka utakmica na tom EP je baš bila priča za sebe… Srbija je takmičenje započela remijem 3:3 sa Slovenijom kada se vratila sa ivice ambisa, da bi posle toga usledila promena i pobeda nad Norveškom sa 1:0.

„Tačno se osetilo posle Slovenije da igrači nisu bili zadovoljni prikazanom igrom. Osetila se ozbiljnost na treninzima i želja da se pokaže da to nije bilo pravo lice. Tačno se videla borbenost i gde su naši igrači fenomenalno odigrali. To je bila najbolja utakmica koju smo odigrali na prvenstvu“, priseća se Korać.

Setio se i „utakmice“ za infrakt protiv Španije i sudijske pljačke u porazu 3:4, sjajnih igara Save Miloševića i debakal protiv Holandije u četvrtfinalu.

Šta je sve ispričao Milorad Korać i sećanje nekadašnjeg golmana na EURO 2000 pogledajte u drugom delu razgovora i desetoj epizodi Nova.rs specijala, u videu na vrhu.

ZAGREVANJE ZA EURO 2024

BONUS VIDEO „Pričalo se o prekidu zbog bombardovanja, muk u Zagrebu je neizbrisiv“: Ivica Kralj o paklu na Maksimiru za prolaz na EURO 2000.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar