Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, smatra da je Bode fenomenalna ekipa i zadovoljan je što nisu upali u njihove zamke u Norveškoj, a imao je i prilično emotivno izlaganje.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bodea sa 2:1 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, ali imaju aktivan rezultat pred revanš na svom terenu 28. avgusta. Trener Milojević otkrio je i prvobitnu ideju, pošto je srpski prvak krenuo u napad tek posle primljenog gola.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ideja je bila da ne upadnemo u njihovu zamku, kako su drugi prolazili na ovom stadionu… Igrali smo na terenu koji apsolutno ne poznajemo, zaliven, brz, sa brzim igračima, ko god je ovde došao upadao je u njihovu zamku. Želeli smo da im skratimo prostore, dobro je to delovalo… U drugom poluvremenu je došlo do umora, našli smo model i neke igrače koji su doneli preokret. Bez obzira na sve, prvi gol, za drugi nisam siguran, nije trebalo tako da primimo kao što jesmo. Iz nekog srednjeg ili niskog bloka hteli smo da zatvaramo prostore igračima Bode Glimta“, kaže Milojević.

Otkrio je i da li je optimista pred revanš.

„Uvek sam. Jednostavno, imaćemo u Beogradu utakmicu za osam dana. Bodo je bliže prolazu, pobedio je, ali videćemo, imamo još 90 minuta pred našom publikom i osam dana da se pripremimo da damo sve od sebe u Beogradu“.

Milojević je pogodio sa izmenama kao što su Mimović, Duarte i Milson.

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

„Ne može da se nametne neko ko će da igra 10-15 minuta… Ne tražim neki alibi, ali videli ste da su pojedini igrači imali problem, ova podloga mnogo crpi energije. Pojedini nikad nisu igrali, a Bodo igra fenomenalno, fantastično na ovakvom terenu, ovakav fudbal to nisam video. Nije slučajno što su ovakvi u Evropi, taj pritisak koji prave, to je nešto za mene drugačije kad osetite“.

Milojević je pričao da su imali jedan plan, te da nisu mogli niti želeli da se jure sa njima, a osvrnuo se na partije golmana Marka Ilića i bekova Rodića i Seola.

„Ja sam kriv za sve, to su moji igrači, da li su odigrali ovako ili ne… Iskreno, ne možemo da kažemo da je neko kriv, šta, da ga obesimo sad na Terazijama? Ja sam najodgovorniji za sve, taktiku ja pravim, ja biram igrače i ja ih menjam, imam puno poverenje u njih“, naglasio je Milojević.

Emotivno je stao u odbranu pojedinih igrača, iako je jasno da su se Rodić i Seol mučili na severu Norveške, posebno Rodić, dok je korejski bek na levoj strani bio iole bolji.

„Ne možemo da kažemo da su bili jako loši ili nisu, davali su sve od sebe, to su bekovi koje imamo. Mimović je mlad, dao je gol, on je budućnost Crvene zvezde. Imamo tri beka, Rodić ima iskustvo, igrao je na veštačkoj podlozi i o tome smo mislili. Videli ste Elšnika i Hvanga koji su se toliko potrošili na ovakvom terenu, treba sve pokrivati i trčati, intenzitet je strašan, oni traže ritam, takav im je stil. Na primer, Hauge je sjajan igrač, nisu neki slučajno igrali u ozbiljnim klubovima ili su reprezentativci, moji momci daju sve od sebe, ja ih treniram, neki put i protivnik ne dozvoljava više. Oni su atipična ekipa, imaju stravičnu tranziciju, Bode je disciplinovana, hitra ekipa, znaju šta rade u svakom trenutku, ostavili su najbolji utisak na mene od mnogih“.

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Odgovorio je Milojević i da li je neko od rezervista na ovom meču „kupio“ mesto u startnih 11 za revanš na „Marakani“.

„Svako ko je na klupi je spreman da igra, zavisi od taktičkih zamisli da li će ući ili ne. Bode je jedna ekipa koja je godinama stvarana, znaju šta hoće u svakom trenutku, trebalo je da imamo dosta nekog prostora koji nismo iskoristili. Sve je to fudbal, gotovo je prvo poluvreme, idemo dalje. Svaka ekipa ima i mane… Imaju i neke probleme kad prave ovakav pritisak, na nama je da nađemo pravi ključ za revanš. Istorija ovog kluba i grb koji nosimo, i sa našim vernim navijačima, obavezuju da damo sve od sebe. Mogu da obećam da ćemo uraditi sve da damo sve od sebe u revanšu“.

Očekuje se da tribine stadiona „Rajko Mitić“ budu pune 28. avgusta kada će se odlučivati ko će u Ligu šampiona.

„Iskreno se nadam da bez obzira na godišnje odmore, da ćemo imati punu Marakanu. Znamo u kom smo klubu, mogu da obećam da ćemo ostaviti srce na terenu, to nam treba, to hoćemo. Imamo veliku želju da igramo Ligu šampiona, imamo i dane da se odmorimo, dosta igrača sa problemima, nadam se da nisu veliki da budemo spremni za narednu utakmicu“, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare