Foto: Promo/FK Miljakovac

FK Miljakovac će, godinu dana od osnivanja, odigrati prvu zvaničnu utakmicu u okviru Međuopštinske lige Beograda, Grupa „A“, popularne Beton lige.

Fudbalski klub iz predgrađa Beograda osnovan je sa misijom da srpskom fudbalu ponudi novi pogled na funkcionisanje jednog sportskog kolektiva, kako na terenu, tako i van terena. U prvoj godini postojanja FK Miljakovac je organizovao brojne humanitarne akcije i podržao kulturne događaje, a sada je vreme da to učini i učešćem u zvaničnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Miljakovčani će prvi prvenstveni meč, koji će odigrati protiv ekipe Dedinja (subota, 10.30, stadion FK Rakovica), posvetiti četvoromesečnoj Vanji Malović koja boluje od Spinalne mišićne atrofije. Kao i mnogoj deci pre nje, Vanji je nažalost potrebna terapija lekom Zolgesma koja košta preko dva miliona evra. Cifra koja je za porodicu nedostižna, i zbog toga je potrebna podrška široke javnosti u ovoj humanitarnoj akciji.

Svi gledaoci koji budu prisustvovali derbiju između Miljakovca i Dedinja doniraće sredstva za Vanjino lečenje u zamenu za ulaznicu na meč, takođe će sva sredstva od prodaje sezonskih ulaznica i klupskih majica na dan utakmice biti prosleđena za Vanjino lečenje.

Vanja je rođena 13. maja 2021. godine u Beogradu kao zdrava beba. U prvom mesecu života mama je primetila da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata. Pored toga primećuje da je usporena, da ne pomera rukice i noge, ali da lepo napreduje što je i potvrđeno na prvom pregledu. Genetska analiza je potvrdila sumnje neurologa, da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Zato će svojevrsni gradski derbi biti više od fudbala. Inače, Miljakovčani su poznati kao “radnička klasa”, dok se njihovi protivnici nazivaju “milioneri”. Sudar dve filozofije života i fudbala označiće zvaničan početak takmičenja na malim beogradskim terenima u okviru najnižeg ranga takmičenja beogradskog fudbala.

„Pozivamo još jednom sve ljubitelje fudbala da u subotu od 10.30 dođu na stadion FK Rakovica da pogledaju pravi fudbal, osete čari Beton lige i što je najvažnije, pomognu akciju za lečenje male Vanje Malović“, poručuje „radnička klasa“.

KAKO POMOĆI VANJI MALOVIĆ

Akciji sakupljanja sredstava za lečenje Vanje Malović možete se priključiti slanjem SMS poruke sa sadržinom 1077 na broj 3030, kao i na sledeće načine:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451

IBAN: RS35160600000113399451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar