Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Mart i početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. su iza ćoška, a reprezentacija Srbije i dalje je bez selektora. I dalje je Dragan Stojković Piksi prvi favorit da nasledi Ljubišu Tumbakovića.

Ko će na vruću klupu „orlova“? Šta su prepreke, zašto selektor još uvek nije zvanično poznat? Šta sprečava legendarnog Piksija da se prvi put oproba u selektorskoj ulozi?

Reklo bi se – mnogo toga, miliona evra su u priči, a Sport Klub do detalja je razložio gde škripi na relaciji FSS – Dragan Stojković.

PROČITAJTE JOŠ

I prenosi da bi 5. februara trebalo da bude poznato da li će Piksi biti imenovan kao selektor Srbije.

Glavni problem je plata, koju i dalje prima od Gvangžu R&F, i prema kojoj do kraja tekuće godine treba da zaradi još nešto više od pet miliona evra. Svakako suma koje se niko ne bi odrekao…

Od toga su dva miliona na ime dugovanja, koja kineski klub treba da mu isplati do kraja leta bez obzira na sve, pa ostaje „sporno“ preostalih 3,5 miliona, ako dođe do raskida saradnje.

Veruje se i da bi Gvangžuu odgovaralo da se oslobodi ogromne plate za bivšeg trenera u kojoj god meri, pre kraja 2021. godine, jer ni finansijska situacija u klubu nije sjajna usled pandemije koronavirusa.

Dragan Stojković Piksi i dalje glavni kandidat za selektora, a Savo Milošević čeka njegov odgovor
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zato je, kako piše SK, Gvangžu spreman da što pre raskine taj ugovor i isplati Stojkoviću 1,5 miliona, što znači da bi u minusu bio 2.000.000 evra u odnosu na ono što mu sleduje. Teško je zamisliti da bi tu razliku mogao da dobije od FSS u vidu plate, već se barata ciframa između 500.000 i milion evra godišnje.

Dakle, Srbiji treba selektor, Gvangžu želi da se oslobodi velikog ugovora već ove zime i Piksi bi da bude selektor. Samo je preostalo da se nađe optimalno rešenje za sve tri strane – ako je ikako moguće, jer svi ne mogu da budu zadovoljni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare