Foto: Starsport

Srpski fudbaler Milan Aleksić novo je pojačanje engleskog Sanderlenda, objavio je taj klub.

Aleksić je predstavljen u petak na subotu kada su završene sve administrativne stvari potrebne da transfer bude realizovan.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanska štampa pisala je o vrednosti transfera od 3,7 miliona evra, koliko bi trebalo da inkasira Radnički iz Kragujevca.

Iz Sanderlenda nisu otkrivali detalje i visinu transfera, ali je poznato da je vezista potpisao ugovor na četiri godine.

Sanderlend, trenutno član Čempionšipa i lider u drugom rangu engleskog fudbala je ostavio opciju za još jednu godinu.

Aleksić je ove sezone dao tri gola, a prošle je postigao dva i asistirao sedam puta na 16 utakmica.

„Milan je neverovatno talentovan, mlad igrač, koji je na ivici angažmana u nacionalnom timu. Cenimo njegovu kreativnost i svestranost, ali razumemo da ćemo morati da budemo strpljivi dok se prilagođava na novu zemlju i klub. Nećemo žuriti sa njegovim uključivanjem, ali njegov talenat i napredak do sada čine da čvrsto verujemo kako može da postane važan deo Sanderlenda u budućnosti. Činjenica da smo privlačni talentima kao što je Milan pokazuju naš napredak kao kluba i kontinuirani trend gajenja talenta u elitnom okruženju, što je zahvaljujući našem osoblju iza scene, u Akademiji svetlosti“, rekao je menadžer ekipe Kristijan Spikman.

Aleksić je do sada igrao u Partizanu, postigao je dva gola protiv Mornara u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a bio je i kapiten Radničkog u Superligi Srbije, dok je dobijao poziv za U19 selekciju Srbije, podsećaju iz Sanderlenda.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar