Foto: Fabio Fagiolini/IPA Sport / ipa- / IPA / Profimedia

Matko Bošković, 16-godišnjak iz Cibalije, preći će u Fjorentinu ovog leta.

Italijanski klub se već dogovorio sa drugoligašem oko transfera ovog vunderkinda, a sve je obelodanio Fabricio Romano, poznati novinar specijalizovan za fudbalske transfere.

PROČITAJTE JOŠ

„Hrvatski štoper će se priključiti Fjorentini, koja je uverena da će u budućnosti biti veliki talenat“, poručio je Romano.

Ovaj mladić je počeo da igra fudbal zbog problema sa zdravljem, a u međuvremenu je postao jedan od stubova i mladić kome se predviđa svetla budućnost na poziciji levog štopera.

Bošković je igrao za kadete Cibalije, a bio je pozvan i u kamp mladih reprezentacija Hrvatske. Decembra 2022. godine je dao intervju sa roditeljima gde su otkriveni nepoznati detalji o njemu.

„Naravno da sam uzbuđen. Jedva sam dočekao da krene kamp. Jako mi mnogo znači i izrazito sam srećan što su selektori i treneri prepoznali moj rad i što su pozvali baš mene, a ne nekog drugog“, rekao je Bošković koji je tada treći put pozvan u kamp.

Sa samo pet godina je došao u Cibaliju, a njegova majka Helena je otkrila dramu tokom porođaja. Lekari su imali baš crne prognoze.

„Kada se rodio, ostao je bez kiseonika i lekari su rekli kako Matko neće moći niti da hoda, da će vegetirati. Ali, imali smo doktorku Majstorović koja je rekla kako će da ga sredi. Zatim smo krenuli na vežbe s doktorkom Kristić i jedino mu se prsa nisu razvijala.

Tada mu je lekarka rekla da će igrati fudbal ili plivati. Budući da živimo pored stadiona, izbor je bio jednostavan. Tako je krenula njegova fudbalska priča, a u međuvremenu nikada nije pokazao da bi odustao, nego je samo išao dalje“, poručila je mama Helena.

Ni u jednom trenutku odricanja i žrtve nisu videli kao nešto loše. Naprotiv.

„Mi to ne gledamo kao zahtevno. Matko već deset godina trenira, tako da nam je to sastavni deo života. Njega na porodičnim okupljanima nema i sve smo podredili fudbalu, mi smo tu da odvozimo i dovozimo. Kada čovek vidi da je dete srećno i zadovoljno onime čime se bavi, onda je sve jednostavnije i nekako izdržimo“, izjavila je Helena Bošković.

BONUS VIDEO Ronaldo pogubio živce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar