Foto: Screenshot Youtube/ Elta HD

Dušan Petković, fudbalski agent, nedavno je za Nova.rs otkrio kako su Saul Nigez i Lukas Ernandez bili ponuđeni Dinamu iz Zagreba, što je Zdravko Mamić potvrdio.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu za Podkast Inkubator, Mamić je priznao da su ovi igrači ponuđeni „za kikiriki“, ali je Dinamo propustio priliku da ih dovede i kasnije dobro naplati.

To je klub učinio sa Danijem Olmom, o čemu je Petković detaljno govorio, kao posrednik u transferu i neko ko je španskom reprezentativcu pomogao da se što pre adaptira na Zagreb.

„Ponudio je njih Endi Bara, Olmov agent. Međutim, lako je sada kada su oni igrači. Bilo je još takvih slučajeva zvučnih imena i igrača, ne mogu ih imenovati, ali bilo je zvučnih igrača. Ponuđeni su, nismo ih uzeli, a oni su posle postali velike zvezde. Jednostavno, to se dogodi. Ne možeš odjednom pokriti sve i pokriti celi svet, sve znati, to je jednostavno nemoguće. Ali Petković je bio tada partner Endija Bare, on je to izneo u srpskim medijima, ali to je istina, da su nam oni ponuđeni, što se kaže, za kikiriki“, otvoreno je priznao ovaj kiks Mamić u intervjuu.

Inače, Petković je detaljno opisao kako su tekli pregovori sa Mamićem.

Dušan Petković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Mi smo 2013. godine prodali Samira kao našeg igrača u Hetafe. Zadnji su to bili dani prelaznog roka, slabo se sećam, on se nije snašao kako smo svi očekivali. Sticajem okolnosti, kolega iz agencije i ja smo otišli tamo, proveli smo sa njim mesec-dva dana, imali smo privatnog kondicionog trenera jer je bio nesnađen u toj celoj situaciji. Mic po mic, napravili smo sebi prostor u Atletiko Madrid i u te mlađe kategorije. Otvorili smo vrata, napravili smo saradnju sa Hilom, Andreom Bertom (sportski direktor) koji je njegova desna ruka. Dobili smo odrešene ruke da sve što nam se svidi u tom Atletiko Madridu, u mlađim kategorijama, da nam bude „izvol’te’. Karlos Agilera, naš prijatelj, bio je direktor omladinske škole i tog pogona, rekao nam je da vidimo ko je slobodan, ko nije, ko je pod nekim ugovorima. Između ostalog, na tim treninzima, bio sam s vremena na vreme. Uvek me je interesovalo da pogledam razliku između tih klinaca i naših, da vidim šta i kako se radi. Moj jedan saigrač bivši iz Majorke je bio trener tih huvenil A, prve ekipe koja je do te prve ekipe. Mogli smo to da pratimo i gledamo, za oko mi je zapao jedan klinac, rekao sam da bih voleo da napravim sa njim saradnju. Rekao je ‘da, može, razvio se, ali mislili smo da ćemo to biti malo bolje, otac mu je bivši igrač i tako dalje’. Posle par dana mi je rekao da imaju par igrača u Valjekanu, ako sam raspoložen da pogledam, ima neki meč, posle 15 minuta sam snimio nekog igrača i odmah rekao da bih i ovoga. Je li slobodan, jeste, otac je super prijatelj sa Agilerom. Uspostavićemo kontakt. To je bili Lukas Ernandez, sadašnji igrač Bajerna, svetski prvak, drugi je Saul Nigez, jedno vreme kapiten i jedan od najboljih igrača, doduše sada u silaznoj putanji zbog raznoraznih problema, ne želim sada da zvuči da se hvalim, ali video sam ih pre svih i bili su zvanično moji igrači. Nisam imao tu sreću, a ni moć da nastavim sa njima, jer ih je preuzeo najbolji španski menadžer Mendes. Nismo mogli da se odbranimo od njih, ali koliko nam je bilo žao, toliko je bilo drago, jer uzeli su ih najbolji na svetu. Pitali ste me još pre intervjua i za Danija Olma. U tom trenu sam Zdravku ponudio Lukasa i Saula, gde smo dobili odgovor da to nisu još uvek igrači za njih“, rekao je Petković.

On je naveo i kako se Olmo razvio u asa Dinama i Španije, iako je morao da prevali okolni put od Barselone do Zagreba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram