Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pazi, sad ovo.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, podneo je ostavku jer je nešto, po mišljenju policije, muljao mimo fudbala, neka carina i obezbeđivanje disko klubova…

Pa da ne bi „narušio svoju reputaciju“, da bi „zaštitio FSS“, ali i da bi „svojim telom“ ponovo zaštitio i predsednika države, ne znamo samo iz kog raloga kad Aleksandar Vučić ne igra fudbal, odlučio je da ode sa Terazija 35.

PROČITAJTE JOŠ

Nasledio ga je Pantela, alijas Marko Pantelić, nesumnjivo nekada sjajan igrač i još uvek „kul lik“, koji je i zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, pa po službenoj dužnosti mora da preuzme obavezu da upravlja kućom fudbala. I što se nas tiče može i da nastavi da obavlja tu dužnost, ali neka raspiše izbore, neka ga izaberu za predsednika FSS i – „bonnet de douche“, što bi rekao Del Boj iz „Mućki“ (Del Boj misli da to znači – odlično, p.a.)

I tu trenutno stoje tri tačke.

Dakle, nema još priče o sazivanju vanredne Izborne skupštine FSS, nema priče o tome ko će da nasledi Slavišu Kokezu jer je početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru bio u fokusu. I to je ok. Ali, početak kvalifikacija je prošao i ništa se nije desilo.

Mislim, super smo krenuli, imamo sedam bodova iz tri utakmice, od toga su dve sa direktnim konkurentnima, ali su i obe odigrane kod kuće…

I sada opet ćutimo.

Ali ne ćuti UEFA.

UEFA kaže da u Srbiji OPET ima sumnjivih utakmica. I kad kaže UEFA onda se digne frka. Kada to uradi Ognjen Koroman, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac, na primer, on ispadne „indijanac“. Dobro, ne baš indijanac, ali recimo – poslednji Mohikanac.

Ognjen Koroman nema sistem za praćenje uplata za utakmice Superlige, ali ima prijatelje, „kontakte“, saznanja, šta god. Kad se Koroman oglasi, on završi u policiji na saslušanju, pa makar u tom trenutku u kolima bio sa sinom, jer je udario na lik i delo fudbalskih pregalaca u Srbiji.

Slično je i sa Mirkom Poledicom, predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Kaži ljudi: „Pusti Mirka, mnogo zuji, malo meda daje“. Ok, neka je i tako, ali kad se frka digne, odmah se utakmice odigraju pošteno. Ako se prećuti, kažu posle: „Dajte dokaze“.

Kada se oglasi UEFA, onda se oglasi i FSS.

„Jao, jeste, malo smo sumnjivi, pa ćemo da ispitamo“.

Šta ćete da ispitate?

Ali, ozbiljno?

Kradu i otimaju od kadetske lige, pa nadalje. Kradu i otimaju od međuopštinske lige, pa nadalje.

I FSS će da ispita?

Vidite, trener Dinama iz Vranja dvaput je optužio svoje golmane za nameštanje rezultata. I kaže javno, a i nama u pero da je slučaj prijavio policiji. Mi pozovemo istu tu policiju koja nam kaže da im pošaljemo pitanja, mi pošaljemo pitanja, a oni nam nikada ne odgovore. Ne zanima ih. Ende.

Slučaj zatvoren.

Svi u Srbiji pričaju o nameštanju utakmica, a Superliga, Fudbalski savez Srbije, pa i policija tandrču kao TAS-ov dizelaš na Bjelašnici- „dajte dokaze, dajte dokaze…“

Hoćete dokaze?

Nemamo ih, priznajemo.

Imaće ih UEFA.

Naš jedini dokaz je što nam reprezentacija igra u X grupi Lige nacija, a osim šampiona ostali klubovi će igrati evropski Cipiripi kup.

Eto vam dokazi…

I tako, dok je u Fudbalskom savezu Srbije prazan hod, dajte da namestimo još koju utakmicu.

Dok ne upadne murija.

A, i posle nje – bez brige.

Malo blama, malo „lezi, dole“, malo nas snima kamera, a onda se za dve nedelje vidimo se u separeu u Beton hali.

Uzdravlje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare