Foto: FK Crvena zvezda

Pratite sva dešavanja sa utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije uz Nova.rs.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su protiv Mačve u Šapcu slavili rezultatom 2:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Strelci su bili Nemanja Milunović i Kings Kangva.

Dan nakon što je Partizan eliminisan na penale od Radničkog u Sremskoj Mitrovici, crveno-beli su u Šabac došli svesni da ih ne očekuje ni najmanje lak zadatak, s obzirom na to da su Mačvani ranije umeli da propisno ne samo namuče Zvezdu, već i da goste iz Beograda izbace iz daljeg takmičenja 2018. godine.

Krenula je Zvezda ofanzivno, prvo je Kalifa Kulibali zapretio nakon centaršuta, iznudio korner posle kog je udarac orpobao i Stefan Mitrović, ali nije bio precizan. Nadovezao se Marko Gobeljić udarcem sa 40 metara, ali je izblokiran. Tražili su igrači Zvezde i penal nakon igranja rukom jednog od igrača Mačve, ali je sudija ostao nem, a u 23. minutu Mirko Ivanić je iz blizine šutirao preko prečke.

Imali su još dve prilike izabranici Miloša Milojevića, koji je proslavio 40. rođendan, ali su Gobeljić i Milunović bili neprecizni.

No, već u trećem minutu drugog dela rezultat je promenjen. Aleksandar Katai je izveo korner, Milunović skočio visoko, zakucao loptu u bliži ugao i olakšao Zvezdi posao.

U nastavku meča Katai je promašio šansu za 2:0, nisu bili precizni ni Radovan Pankov ni Milan Rodić, ali jeste Kings Kangva. Vezista Zvezde je oduzeo loptu defanzivcima Mačve u kaznenom prostoru i rutinski je poslao u mrežu za 2:0, čime je rešeno pitanje pobednika u četvrtom minutu sudijske nadoknade.


Mačva – C. zvezda 0:2 (0:0)

(Milunović 48, Kangva 90+4)

Stadion: Gradski u Šacu. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija).

Mačva: Samurović, Popović, Stevanović, Jeftić, Vraštanović (od 60. Branković), Marjanović (od 77. Mijailović), Ristivojević, Adamović, Radunović (od 73. Nešković), Savković (od 60. Belić), Pejović (od 60. Kapetanović)

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo, Nikolić (od 64. Kangva), Ivanić, Katai (od 77. Krstičić), Mitrović, Kulibali (od 64. Pešić).

Mačva - Crvena zvezda 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar