Foto: AP Photo/Mathieu Pattier

Luka Jović konačno je vratio samopouzdanje i formu koja ga je dovela do dresa Real Madrida 2019. godine. Za sve je zaslužan Milan koji mu je pružio priliku kada niko drugi nije hteo, ali još uvek je pitanje da li će i naredne sezone Jović igrati u dresu "rosonera".

Srpski reprezentativac je stigao u trofejni klub kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na jednu sezonu, koji traje do 30. juna 2024. godine.

Ipak, Luka Jović je u planovima italijanskog velikana, jer „Skaj“ navodi da „Milan razmišlja o tome da ga zadrži, jer je on igrač koga cene u svlačionici i zato što daje golove“.

PROČITAJTE JOŠ

Štošta zavisi od toga kako Jović završi sezonu, pa bi dobrom formom mogao on da se nametne kao prvo rešenje i da „prištedi“ klub koji bi onda tražio drugu rezervnu opciju, a njega pogurao na mesto trenutno startnog napadača, Olivijea Žirua.

Naravno, sve ovo je za sada samo deo spekulacija jer nije sigurno ni da Žiru odlazi, ali jeste da ima četiri meseca ugovora i da bi mogao da ode u MLS ili Saudijsku Arabiju.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

„Jović je sjajan, kvalitetan. Zna kako da natera tim da igra dobro. Daje golove i pokazalo se da možemo sa njim i Žiruom da igramo, bili bi sjajan tandem“, nahvalio je trener Milana, Stefano Pioli, srpskog napadača.

Da se vratimo na igre Jovića koji je ove sezone u dresu Milana postigao osam golova na 22 utakmice.

Neki od njih bili su veoma važni i donosili su pobede Milanu, te su ga i navijači brzo zavoleli.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Iako je u većini slučajeva šansu dobijao sa klupe, to mu nije smetalo i brzo se nametnuo kao jedna od prvih opcija u napadu Milana.

Trener kluba sa „San Sira“ konstantno govori koliko veliki uticaj Jović ima na tim, te čak i crveni karton protiv Monce u porazu 4:2 nije toliko uticao na njega.

Već je na narednom meču u Ligi Evrope protiv Rena postigao gol i tako praktično obezbedio klubu prolaz dalje.

„Šteta što je prošle nedelje ispao naivan, ali je dobio šansu i sve je zaslužio. Ima sjajnu priliku da pokaže da pripada Milanu“, poručio je Pioli.

Foto: Tanjug / Spada/LaPresse via AP

Forma iz dana kada je igrao u Ajntrahtu iz Frankfurta polako se vraća i to može da raduje i selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

Otkako je stigao na „San Siro“, Jović je upisao tek 874 minuta, što znači da protivničke mreže trese u proseku na nešto više od 100 minuta.

Učestvuje i u građenju igre Milana, što nije imao prilike da radi u Realu i čini se da Pioli zna da ga iskoristi na pravi način.

Ima samo 26 godina i još mnogo vremena biće deo evropske elite. Iako se procenjuje njegova tržišna vrednost trenutno na samo pet miliona evra, čini se da bi ona mogla da se bar utrostruči do kraja sezone.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Svakako da su ovo dobre vesti i za Srbiju koja će na leto igrati na Evropskom prvenstvu u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Bivšem velikom talentu Zvezde ostalo je da do kraja sezone bude samo konstantan i da nastavi sa ovakvim partijama, jer će samo tako moći da vrati status klasnog napadača.

Milan se bori za titulu, ali je trenutno na trećem mestu tabele Serije A sa 52 boda iza Juventusa (54) i Intera (63), uoči mečeva 26. kola.

BONUS VIDEO Kakva majstorija i gol Žana Filipa Krasoa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar