Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Vikend za nama bez premca obeležio je Luka Jović, sa dva gola u prvom povratničkom meču za Ajntraht Frankfurt, a i ostali reprezentativci imali su zapažene partije.

Napadač Srbije vratio se na mesto uspeha. Jović je stigao u Frankfurt na pozajmicu iz Reala i odmah zablistao.

Ušao je u 62. minutu i sa dva gola, oba na asistencije Filipa Kostića (odigrao ceo meč), doneo je Ajntrahtu pobedu od 3:1 nad Šalkeom, u čijoj odbrani je Matija Nastasić odigrao celu utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

Dan ranije radovao se i odlični Miloš Veljković, jer je sa Verderom dobio Augzburg 2:0, u 16. kolu Bundeslige.

Starter je bio i Mijat Gaćinović, i igrao je do 87. minuta, a njegov Hofenhajm podelio je plen sa Arminijom 0:0.

Radost svom timu sa klupe doneo je Filip Đuričić, čiji Sasuolo je bio na pragu poraza od Parme, ali je naš reprezentativac golom iz penala, bukvalno u poslednjim trenucima meča, doneo izjednačenje 1:1 i bod saigračima.

U derbiju Rima, kapitan Lacija bio je Sergej Milinković-Savić koji je sa saigračima nadigrao gradskog rivala sa čak 3:0.

Još jedan vezista, Saša Lukić, bio je standardan u Torinu koji ni sa igračem više od osmog minuta nije uspeo da savlada Speciju (0:0).

Darko Lazović i Ivan Ilić su sa Veronom gostovali Bolonji, a slavio je tim Siniše Mihajlovića minimalnim rezultatom (1:0). Težak dan imali su Dušan Vlahović i Nikola Milenković koji su sa Fjorentinom doživeli debakl na gostovanju Napoliju od čak 6:0, što je sa klupe pobednika posmatrao Nikola Maksimović.

Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Inter je u „derbiju Italije“ srušio šampiona Juventus rezultatom 2:0, a veliki trijumf sa klupe je gledao Aleksandar Kolarov.

Vikend će po dobrom pamtiti i bivši vezista Crvene zvezde Miloš Vulić, koji je upisao prvenac u Kalču, u pobedi njegovog Krotonea nad Beneventom 4:1.

Monpelje sa Mihailom Ristićem odigrao je veoma uzbudljiv meč sa Monakom u kome su na kraju gosti slavili (2:3), u Ligi 1.

Stefan Mitrović komandovao je odbranom Strazbura u pobedi protiv Sent Etjena (1:0), a Rems Predraga Rajkovića poražen je na gostovanju Lilu 2:1, iako je na poluvremenu vodio.

Olimpik iz Marseja doživeo je na svom terenu iznenađujući poraz od Nima (1:2), a Nemanja Radonjić je ušao na teren u 66. minutu.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

U Holandiji je odigran derbi između Ajaksa i Fejenorda, u kojem je Dušan Tadić slavio sa „kopljanicima“ (1:0), a Uroš Spajić je pružio dobru partiju u dresu slavnog kluba iz Roterdama.

Svih 90 minuta na terenu je u dresu Tventea proveo i talentovani Luka Ilić, u remiju na gostovanju Groningenu 2:2.

U Španiji je na programu bila šesnaestina finala Kupa kralja i Sevilja je prošla dalje sa 1:0, a reprezentativni vezista Nemanja Gudelj odigrao je svih 90 minuta na gostovanju Leganesu.

Aleksandar Mitrović nije bio u sastavu Fulama koji je kod kuće izgubio od Čelsija (0:1), kao ni Luka Milivojević koji je posle tuče sa saigračem Mičijem Batšuaijem propustio debakl Kristal Palasa na gostovanju Mančester sitiju – 4:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare