Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK / POOL

Luka Jović je na debiju po povratku u Frankfurt postigao dva pogotka u trijumfu Ajntrahta sa 3:1 protiv Šalkea i raspametio sve u klubu.

Svi su sa oduševljenjem pričali o srpskom napadaču, a uz njega istakli i partiju Filipa Kostića koji je upisao dve asistencije. Mnoge je ovo podsetilo na saradnju koju su imali do pre godinu i po dana pre nego što je Jović otišao u Real.

PROČITAJTE JOŠ

Od prvog treninga se videlo da se osmeh vratio na lice Luke Jovića, a on je već na prvom meču pokazao koliko se dobro oseća u novom-starom klubu. Za 28 minuta u dresu kluba iz Frankfurta postigao je dva pogotka, koliko i za godinu i po dana u Real Madridu (odigrao 32 susreta).

Fredi Bobić, sportski direktor Ajntrahta, jedan je od najzaslužnijih za povratak Srbina, a nakon meča je bio potpuno oduševljen:

„Vidite da je vazduh ovde dobar za njega. Golovi su bili svetska klasa, čitav proces. Ovo je velika umetnost. Uvek me nervira što uvek moramo da prodamo najbolje igrače. Sada se vratio brzo. Zbog toga sam najsrećniji“, rekao je Bobić.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Najupečatljiviju izjavu imao je Đibril Sou koji je otkrio detalje razgovora sa Srbinom iz svlačionice:

„Pre meča sam pitao Luku koliko će golova postići. Rekao mi je: Ako igram 15 minuta, daću jedan. Onda sam mu ja rekao: Ako igraš pola sata to znači da ćeš postići dva. I to je stvarno uradio! Daću mu nešto kao nagradu“, rekao je Sou.

Adi Hiter, trener tima iz Frankfurta, nije skrivao oduševljenje nakon meča. Srdačno je izgrlio Srbina, a onda biranim rečima govorio o njemu:

„Znali smo da na klupi imamo još jednog napadača koji može da postigne golove. Luki je bilo izuzetno važno da se vrati gde mu je najbolje i gdje se prijatno oseća. To ste mogli da vidite od prvog dana. Činjenica da je postigao dva prelepa gola govori o njegovoj klasi i to se ne može uvek objasniti. Filip je podstakao pogotke, veliki su prijatelji. Drago mi je što je baš on pripremio dva gola“, naglasio je šef struke Ajntrahta.

Saigrači su bili prezadovoljni igrom Srbina, pa je Makoto Hasebe čestitao našem asu:

„Luka je izvanredan u špicu napada. Dva udarca – dva pogotka. Interakcija s Filipom je naravno bila veoma dobra. Sad imamo više opcija u napadu, što će pomoći našem timu“.

Srpski napadač će novu priliku da zasija imati već u sredu od 20.30 kada Ajntraht gostuje Frajburgu u 17. kolu Bundeslige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare