Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, posle poraza od Sevilje u polufinalu Lige Evrope od 2:1 kaže da će njegovi igrači morati da nauče tešku lekciju.

Junajted je imao mnogo više udaraca na gol i zrelije prilike, ali je gol postigao samo sam penala u devetom minutu. Sve što su posle uradili bili su – promašaji. I to im se osvetilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Sevilja je dve odlične akcije pretvorila u golove i zasluženo stigla do šestog finala u ovom takmičenju.

„Ovo je jedan od onih mečeva kada pobeđujete komforno ako iskoristite svoje šanse, ali to nije uvek slučaj u fudbalu. Imali smo svoje momente u oba poluvremena kada smo mogli da postignemo po nekoliko golova. Imamo mlad tim, ovi igrači će iz svega ovoga morati mnogo da nauče i da dođu do neke konzistencije u svojoj igri. Kad imamo loptu u nogama i kad kreiramo šanse, sve je uzbudljivo. Njihov golman je imao fantastičan meč. Razočaravajuće je da nismo dali gol jer imamo igrače sa mnogo kvaliteta pred golom“, kaže Solskjer.

PROČITAJTE JOŠ: Sevilja u šestom finalu, Junajted bez trofeja tri godine

Razočarala ga je reakcija odbrane kod pobedonosnog gola Sevilje.

„Nije samo reakcija u kaznenom prostoru u pitanju, već uopšte sve što je vodilo do gola. Morali smo da sprečimo centaršut, lopta je zakačila Vilijamsa i promenila smer. Što se tiče prvog gola Sevilje, bio je sgtopostotno aut za nas, ali kada ga ne dobijete, ne možete tu ništa“, kaže Norvežanin.

On kaže da je od početka godine tim uradio mnogo.

„Od februara smo igrali fantastično. Razočarani smo zbog eliminacije jer smo prešli dalek put. Uzbudljivo je raditi sa ovim momcima, ali na kraju, vidite da su umorni i fizički i mentalno. Moramo da napredujemo, da budemo bolje plasirani u Premijer ligi i da pravimo korake u kup takmičenjima. Nikad nisam imao tri polufinala u sezoni. Radimo na tome da napredujemo, bilo je povreda, treba pojačati ekipu. Ne radi se o pompeznim pojačanjima, već o  kvalitetnim. O pravim ličnostima koji se uklapaju u ovu grupu“, rekao je Solskjer.

Na pitanje o Džejdonu Sanču, samo je rekao kratko – „ne komentarišem igrače tuđih timova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar