Foto: EPA-EFE/Ina Fassbender

Fudbaleri Sevilje prvi su finalisti Lige Evrope, pošto su u polufinalu na stadionu u Kelnu pobedili Mančester junajted sa 2:1.

Junajted je imao više šansi, udaraca na gol, ali je Sevilja imala sjajnog Bona na golu i kada se sve sabere, više sreće, na kraju i koncentracije.

PROČITAJTE JOŠ:

Španci su iskoristili dve prilike, a Junajted može samo da žali za onim koje je propustio, jer je upravo to razlog što su izgubili – slaba realizacija.

Bio je to veoma dobar, otvoren meč od samog početka.

Junajted je nekako bolje otvorio meč, već u prvoj akciji je moglo da bude nešto više, ali nisu Englezi dugo čekali da dođu do nove šanse.

Igrao se devet minut kada je u prilici bio Markus Rašford, došlo je do duela kada je Rašford već šutirao, sudija Feliks Brih je pokazao na belu tačku, a Bruno Fernandeš je bio siguran i Junajted je poveo.

Fred je pet minuta kasnije mogao da povisi na 2:0, ali je pogodio spoljni deo mreže, da bi u 16. minutu Lukas Okampos imao priliku, šutirao je sa pet metara, De Hea je sjajno odbranio.

Preuzeli su Španci inicijativu, krenuli brže i ofanzivnije i posle sjajne akcije po levom boku koja je krenula od Regilona, Suso je bio na drugoj stativi i nije mu bilo teško da u tom 26. minutu pogodi za 1:1.

Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Uspeo je Junajted da se trgne, u poslednjih 15 minuta prvog dela šutirali su nekoliko puta opasno, Marsijal u 33. minutu preko prečke, potom i Grinvud i Rašford, ali nedostajala je završnica i na poluvreme se otišlo izjednačenih snaga.

Pravo je čudo kako Sevilja nije primila gol u prvih desetak minuta drugog poluvremena, kada je golman Bono slobodno se može reći pravio čuda na golu.

U 46. minutu je Mejson Grinvud mogao do gola, Bono je sjano reagovao, a onda je Antoni Marisijal imao reviju neuspelih pokušaja iz situacija kada je morao da pogodi.

Bilo je to u 50. i 53. minutu, Francuz je ostao u čudu kako makar jednom nije pogodio i to je kada se sve sabere presudilo.

Sevilja se konsolidovala, trener Lopetegi je izvršio izmene sva tri napadača i to se ispostavilo kao odličan potez.

Upravo su rezervisti Vaskez, Munir i De Jong kreirali gol za preokret u 78. minutu.

Centaršut sa desne strane, mlaka reakcija odbrane Junajteda, zaspali su svi, a De Jong je bio u petercu – nema tu odbrane – 2:1!

Kasno se Junajted probudio, utisak je da je to bila kazna za sve prethodne promašaje i Sevilja je tako još jednom ušla u finale takmičenja koje je osvajala pet puta.

U drugom polufinalu u ponedeljak, 17. avgusta od 21 čas sastaju se Inter i Šahtjor iz Donjecka.

SEVILJA – MANČESTER JUNAJTED 2:1 (1:1)

Stadion: „Rajn Energi“ u Kelnu. Sudija: Feliks Brih (Nemačka). Strelci: Suso u 26. i De Jong u 78. minutu za Sevilju, Fernandeš u 9. minutu (penal) za Mančester junajted.

Sevilja: Bono – Navas, Kounde, Karlos, Regilon – Banega, Fernando, Džordan (od 87. Gudelj) – Suso (od 75′ Vaskez), En-Nesiri (od 56′ De Jong), Okampos (od 56. Munir).

Mančester junajted: De Hea – Van Bisaka (od 86. Fosu Mensah) Lindelof, Megvajer, Vilijams (od 86. Džejms) – Fred, Pogba, Fernandeš – Rašford (od 86. Džejms), Grinvud (od 90+3 Igalo), Marsijal.

Sve detalje utakmice iz Kelna možete da pratite uz naš blog uživo.

TOK MEČA:

90+6 KRAJ MEČA! SEVILJA JE U FINALU

Kraj susreta u Kelnu, pobeda španske ekipe koja je imala više koncentracije u finišu, za razliku od Engleza koji su bili veoma dekoncentrisani pred golom rivala.

90+3 Pritisak Junajteda

mančester pokušava da dođe do izjednačenja, ali malo je vremena. Sevilja odoleva.

90′ Šest minuta nadoknade

Sudija Brih je produžio susret za šest minuta.

87′ Tri izmene u Junajtedu, da li je kasno?

Solskjer vrši tri izmene za minut…Šta je čekao do sada?

85′ Nema penala za Junajted

Brih je odlučio da nema prekšraja nad Fernandešom, tako mu je savetovano iz VAR studija. Protesti Engleza su uzaludni, utisak je da je Nemac sada bio u pravu.

78′ Gooooooool! Sevilja vodi

Španci vode! Centaršut sa desne strane, loša reakcija Van Bisake i Lindelofa, De Jong je bio u petercu, sjajno je utrčao i pogodio za 2:1!

Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

75′ Nova izmena u Sevilji

Vaskez je zamenio na terenu strelca gola, Susa.

73′ Opasan prekid Sevilje

Džordan je izveo prekid, lopta je pogodila u ruku Fernandeša, ali Brih tvrdi da je sve bilo regularno.

70′ Sevilja se konsolidovala

Španci suevaju nekoliko minuta da drže loptu u nogama. Kreću ka golu Junajteda, nema mnogo vremena do kraja, još 20 minuta i produžetak.

63′ Nešto mirniji deo

Malo se smirilo, barem što se tiče šansi, ali nervoza je sve veća. Nekako deluje da su Španci nervoznija strana…

56′ Izmene u Sevilji

Umesto Lukasa Okamposa na terenu je Munir, dok je Luk de Jong zamenio  En-Nesirija.

53′ Bono pravi čuda na golu!

Antoni Marsijal u dve šanse u jednom minutu! Izašao je dva puta sam pred golmana Sevilje, i u oba navrata je Bono bio maestralan!

50′ Dve šanse u minutu za Junajted

Junajted je u naletu, Bono je prvo odbranio udarac Marsijala, potom je i Grinvud bio u prilici, Sevilja je nekako izdržala!

46′ Sjajna šansa za Grinvuda!

Samo što je krenuo drugi deo Fernandeš je proigrao Grinvuda, mladi napadač je šutirao po zemlji sa desetak metara ali Boba lopta pogađa u nogu – spasao je gol.

Foto: EPA-EFE/Ina Fassbender

46′ Počelo je drugo poluvreme

45+2 KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Uanimljiv meč u Kelnu. Oba tima su imali svoje periode bolje igre, Junajted je dobro počeo, potom je Sevilja uzvratila, da bi u finišu prvog dela opet Junajted bio opasniji.

45+2 Rašford se spetljao…

Brza kontra Junajteda, obećavalo je to, ali se spetljao se Markus Rašford u odsudni čas, kad je trebalo da šutira na gol…

45+1 Grinvud odlično šutira

Sjajan udarac Mejsona Grinvuda sa 20 metara, prava bomba, golman Sevilje brani!

45′ Dribling Rašforda, ali slab šut

Deseti udarac Junajteda ka golu Sevilje. Rašford je dobro sve uradio, osim završnog udarca, lopta je otišla barem metar kraj desne stative.

39′ Šut Rašforda sa 30 metara

Snažan udarac Rašforda sa 30 metara iz slobodnog udarca, dobra reakcija golmana Bonoa.

33′ Dobar udarac Marsijala

Lepa akcija Mančester junajteda. Grinvud, Pogba, lopta na liniji kaznenog prostora do Marsijala koji je šutirao, ali za malo preko prečke.

26′ Goooooool! Sevilja izjednačila, strelac Suso!

Brza akcija po levoj strani, loiša reakcija odbrane Mančester junajteda, Suso je bio sam na drugoj stativi, lako je ubacio loptu u mrežu. Zasluženo izjednačenje Španaca!

Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

22′ Žuti i za Karlosa

Srušen je Marsijal, žuti karton za Dijega Karlosa iz Sevilje.

21′ Sevilja ima inicijativu

Fudbaleri Sevilje imaju inicijativu, više imaju loptu u posedu i nastoje da brzom igrom i visokim presingom dođu što pre do šanse.

17′ Žuti karton za Vilijamsa

Oštar start Brendona Vilijamsa nad Susom, nema dileme, žuti karton za beka Junajteda.

16′ Uzvraća Sevilja, šansa za Okamposa

Lukas Okampos posle brze akcije šutira sa pet metara iskosa, De Hea je na mestu!

14′ Šansa za Freda

Kontra Junajteda, Fernandeš je uposlio Freda, ovaj je šutirao, ali u spoljni deo mreže.

12′ Zanimljiv podatak, ovo je bio 22. penal za Junajted u sezoni

Tačno 22. penal za Junajted u sezoni. Najviše u top 5 liga Evrope. Niko nije imao više od Barselone iz sezone 2015/16. Tada su Španci imali čak 24.

9′ Goooooool! Junajted poveo, strelac je Fernandeš

Bruno Fernandeš ne greši sa bele tačke. Precizan šut u desni gornji ugao, Junajted vodi u Kelnu!

Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

7′ Penal za Junajted!

Srušen je u prilici Markus Rašford, malo je nedostajalo da savlada golmana Sevilje, ali Brih je video prekršaj. Penal izvodi Bruno Fernandeš.

4′ Dobar napad Sevilje

Kreće i Sevilja, Lukas Okampos je izblokiran, od svega, korner.

2′ Junajted krenuo odlučno

Dobar početak engleske ekipe. Grinvud i Rašford su pripretili već u prvoj akciji, ali su izblokirani.

1′ Utakmica je počela

20.48 I Junajted ima tradiciju

Fudbaleri Mančester junajteda su bili maksimalno uspešni u poslednja četiri polufinala u Evropi. Tri puta u ligi šampiona i jednom u Ligi Evrope.

20.45 Duga nad stadionom u Kelnu

20.44 Sevilja u formi

Koliko će Junajted imati težak posao svedoči činjenica da Španci imaju sedam pobeda u poslednjih osam mečeva, a neporaženi su na 19 mečeva zaredom.

20.34 Treće polufinale Junajteda

Mančester junajted igra treće polufinale ove sezone. Stigli su do četiri najbolja u Liga kupu i FA Kupu, eliminisani su od Mančester sitija, odnosno Čelsija. Solskjer veruje da bi večeras mogla da bude „treća sreća“.

20.33 Sevilja – očekivano

Može se reći da je trener Sevilje Đulen Lopetgi izveo očekivanu postavu. Nemanja Gudelj je na klupi.

20.32 Solskjer ostavio Matića na klupi

Solskjer je iznenadio timom. Možda ne toliko što je na golu David de Hea, umesto Serhija Romera, koji je branio do sada u takmičenju, koliko to što je na sredini terena Brazilac Fred umesto reprezentativca Srbije Nemanje Matića. Srpski as je na klupi za rezerve.

20.32 Treća utakmica dva tima

Sevilja i Junajted igraju tek treći zvaničan meč. Englezi još nemaju pobedu, bilo je pre dve godine u Ligi šampiona 0:0 i 1:2.

20.30 Vreme je za polufinala u Ligi Evrope

Takmičenje u Ligi Evrope stiglo je do samog kraja, ostalo je da se u narednih sedam dana reši pitanje pobednika. Prvo finale igra se večeras od 21 u Kelnu, akteri su Sevilja i Mančester junajted. U ponedelja u isto vreme igraju Inter i Šahtjor, a finale je u nedelju 23. avgusta.

DOBRODOŠLI!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar