Lester slavi Komjuniti šild, Foto: EPA-EFE/Andy Rain EDITORIAL USE ONLY

Fudbaleri Lester sitija pobedili su Mančester siti 1:0 u utakmici Komjuniti šilda i osvojili su prvi pehar u novoj sezoni.

Jedini gol za „lisice“ postigao je Keleči Ihenačo s penala u 89. minutu. Do tog trenutka obe ekipe su imale svoje šanse.

PROČITAJTE JOŠ:

Ilkaj Gundogan je dobro šutirao iz slobodnog udarca u šestom minutu, Zakari Stefen, američki čuvar mreže je zaustavio šut Džejmija Vardija u 18. minutu.

Lester je u toj situaciji dobio korner, a onda pet minuta kasnije Stefen je odbranio u velikoj šansi u kojoj se našao Ajoze Perez.

Šutirao je posred gola u situaciji kada je bio ispred golmana i Amerikanac je zaustavio udarac. Odbranio je i Džejmiju Vardiju, šest minuta kasnije.

Na drugoj strani je Kasper Šmajhel samo pogledao kako mu lopta prolazi pored stative posle udarca Samjuela Edozija posle pola sata igre.

Uzbudljivo je bilo i u završnici poluvremena kada je Stefen skinuo opasnu priliku i Vardiju, dok su Gundogan i Marez u dva navrata pucali preko gola.

Meč je rešen tek nakon što je Nejtan Ejk u 87. minutu skrivio jedanaesterac svojim uklizavanjem, pa je Ihenačo šutirao precizno za trofej svog tima.

BONUS VIDEO: Datunašvili stigao u Beograd, nosi srpsku zastavu i bronzu oko vrata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar