Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši kapiten Partizana ne krije.

Lazar Marković je u Partizan stigao pod oreolom velikog pojačanja u septembru 2019. godine kao slobodan igrač, nakon što je napustio redove Fulama.

No, uprkos tome, u Humskoj se nije proslavio – 88 utakmica u drugom mandatu u klubu, 20 golova, 16 asistencija… Bio je najiskusniji, zadužio traku, ali umesto eksplozije usledilo je bledilo koje je okončano njegovim odlaskom iz kluba bez obeštećenja u turski Gazijantep.

U razgovoru sa turskim medijima, otkrio je detalje odlaska iz Humske:

„Tri godine sam proveo u Partizanu. Da budem iskren, želeo sam da u njemu ostanem, jer sam bio kapiten. Hteo sam da ostanem tamo do kraja karijere, takva mi je bila ideja“, otkrio je na početku razgovora.

No, nakon što je postalo jasno da od produžetka saradnje nema ništa, odluka je pala da ode put Turske:

„Gazijantep se na kraju zainteresovao za mene. Zvali su me iz kluba. Veliki plus je bio što je Marko Jevtović došao. I on me je pozvao. Svi su mi ispričali dobre stvari o klubu, o projektu. Zato sam i došao u Gazijantep, jer smatram da je ovaj projekat dobar“, otkrio je Marković.

Ne krije Marković ni da mu se veoma sviđa mesto u koje je došao:

„Sviđa mi se grad. Nisam očekivao da će biti ovako. Ljudi su dobri, prijateljski nastrojeni, sve me čini srećnim. Za kratko vreme sam stekao utisak kao da sam godinama ovde. Uz Jevtovića mi je bilo lako da se adaptiram“, dodao je nekadašnji fudbaler Benfike i Liverpula.

Što se tiče klupskih ambicija…

„Imamo veoma dobre igrače, dobrog i trenera. Mislim da ćemo biti sve bolji kako vreme bude prolazilo. Prve utakmice su uvek teške kada dođe dosta novajlija. Smatram da možemo da budemo među prvih pet-šest na tabeli“, zaključio je Marković.

BONUS VIDEO „Grobari“ skidali dresove igračima Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar