Filip Stevanović i Nemanja Jović/Foto/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan mora da promoviše talente.

Bio je na ivici ambisa Partizan protiv Mladosti u Novom Sadu kada je delovalo da će na požar u Humskoj biti prosuta još jedna kanta benzina.

PROČITAJTE JOŠ

U koprodukciji Aleksandra Popovića i Svetozara Markovića stvari su na kratko stavljene pod kontrolu. Odbranjen zicer i gol u poslednjoj sekundi dali su Partizanu veštačko disanje.

Međutim ni posle prve pobede nakon više od mesec dana, ukus u ustima nije manje gorak. Partizan je bio jalov, bezidejan i gotovo nemoćan, a i Gordan Petrić je priznao da je Mladost nezasluženo poražena.

Deo razloga leži i u činjenici da su igrači pod enormnim pritiskom, ali to ne umanjuje probleme koje ovaj tim ima.

Partizan je bio jalov kada je napadao, teško dolazio u priliku da postigne gol i zbog toga je još jedan kiks visio u vazduhu.

Odbrana je ponovo pokazala znake ogromne nesigurnosti i pogubljenosti a tu je sada već evidentan i veliki manjak samopouzdanja

Prvu veliku šansu na meču Mladost je imala nako očajne procene Vujačiča, a nije odbrana delovala sigurnije ni u nastavku.

Ekipa iz Novog Sada nije imala kvalitet da češće napada, ali je kao i u prethodnim mečevima defanziva crno-belih bila u panici svaki put kad protivnik kren u akciju.

Već je sredinom prole sezone bilo jasno da je Aleksandar Stanojević uspeo da sistemom igre zamaskira sve mane koje ima odbrana, ali je to palo u vodu kada su naišli ozbiljniji rivali poput Genta, Zvezde, Fejenorda…

Jedina stvar koja može da raduje jeste činjenica da su na klupi za rezerve bili isključivo Partizanovi klinci na kojima Partizan može da gradi budućnost.

Foto: Starsport

Nemanja Stevanović, Mihajlo Ilić, Zlatan Šehović, Samed Baždar, Nikola Terzić, Kristijan Belić, Mateja Stašević, Vanja Vlahović i Nemanja Jović su čekali svoju šansu na klupi za rezerve.

Jasno je da sadašnji tim nema veliku perspektivu i da sa malo štimovanja neće imati problema da se dovuče do druge pozicije u Superligi i grupne faze Lige konferencija. Borba za titulu i ozbiljniji iskorak u Evropi deluju kao nemoguća misija, pa Partizan već sada može da razmišlja o novoj sezoni i da nekoliko talentovanih momaka ozbiljnije gura u vatru.

Nemanja Jović izlazi iz povrede i nagoveštava znake života, dok su Mihajlo Petković i Samed Baždar pokazali znake izuzetnog talenta i treba ih samo istrpeti.

Oko Baždara se raspituju i pojedini fudbalski velikani poput Juventusa i atletiko Madrida pa ne postoji razlog da se ozbiljnije ne gura u vatru. Uostalom, svedoci smo da talenti dobijaju priliku u mnogo ozbiljnijim ligama i ekipama ukoliko imaju kvalitet pa godine ne bi smele da budu izgovor.

Poseban rez Petrić mora da napravi u odbrani. Vujačić i Saničanin su više puta demaskirani kao nedorasle opcije za ovaj nivo, uz hroničan nedostatak desnog beka. Mihajlo Ilić i Mateja Stašević ozbiljni su talenti i teško da mogu da budu lošiji od starijih kolega, a stekli bi preko potrebno iskustvo.

Već su pokazali da su reprezentativan kalibar u mlađim kategorijama, a Partizan je kroz noviju istoriju pokazao da je najbolje defanzivce izvlačio iz omladinske škole.

Strahinja Pavlović, Stefan Savić, Matija Nastić, Nikola Milenković su dovoljni argumenti da se ponovo krene tim putem u Humskoj umesto da se bave iluzijama o borbi za titulu koju su suštinski već izgubili mnogo ranije.

BONUS VIDEO „Grobari“ skidali dresove igračima Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare