Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Fudbalski savez Italije (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Lacija zbog mogućeg kršenja zdravstvenog protokola u vezi sa koronavirusom, a jedna od kazni za prekršaj je i izbacivanje iz lige.

Kako je objavila Gazeta delo Sport, kazna za kršenje protokola kreće se „od novčane pa sve do izbacivanja iz lige“, a trenutno je na udaru klub čije boje brani srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

PROČITAJTE JOŠ

Moguće kršenje pravila odnosi se na slučajeve fudbalera Ćira Imobilea, Lukasa Leive i Tomasa Strakoše, koje je Evropska fudbalska unija (UEFA) sprečila da putuju u Rusiju za utakmicu 3. kola protiv Zenita, a nisu igrali ni prošle nedelje protiv Briža u Ligi šampiona.

Njih trojica su ponovo testirani uoči prošlog vikenda, rezultati na koronavirus su bili negativni, pa su igrali u prvenstvu protiv Torina. Lacio je pobedio sa 4:3.

FIGC je saslušao predsednika Lacija Klauidja Lotita i klupskog lekara Iva Pulčinija, pre nego što je tražio rezultate testova obavljenih pre utakmica sa Brižom i Torinom.

Kako je navela Gazeta, Savezu su predati i rezultati sa testiranja igrača obavljenog u utorak.

List je naveo da se kazna „iz člana osam primenjuje u zavisnosti od njene težine i kreće se od novčanih, pomeranja ekipe na poslednje mesto na tabeli pa čak i do izbacivanja iz lige“.

Ozbiljnost kršenja pravila procenjuje se prema riziku po zdravlje igrača, članova ekipe, sudija i svih profesionalaca izloženih infekciji korona virusa, kao i „utvrđene namere da se promeni tok ili rezultat utakmice“, navela je Gazeta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar