FK barselona
Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Predsednik Barselone Đoan Laporta potvrdio je da bi taj klub mogao da ostane bez jednog od najvećih sponzora.

Duga je i plodonosna saradnja bila između Barselone i Najkija tokom 26 godina i posle dve i po decenije mogao bi da uskoči u igru drugi proizvođač, Puma.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj dogovor bi Kataloncima, prema pisanju Forbsa, doneo čak 200 miliona evra po sezoni, što je ozbiljna suma za klub koji grca u dugovima već godinama.

Pisalo se još od prve pandemijske godine da je Barselona zadužena za više od milijardu evra, a od odlaska Lionela Mesija problemi nisu nestali.

Laporta nije zadovoljan kako saradnja sa sponzorom sportske opreme sada izgleda i mada postojeći ugovor traje do 2028, možda nakon toga ili pre toga bude promena.

Predsednik Barse kaže da Najki ne poštuje ugovor i da nije bio uz klub kad je bilo teško.

„Odnos se pogoršava, mislimo da su prekršili ugovor. Puma? Ne želim o imenima. Razgovaramo s Najkijem. Sarađujemo više od 20 godina, ali se u teškim momentima po klub nisu pokazali. Jesu samo rečima. Kada smo im pokazali zube, onda su se potrudili, ali to nije dovoljno. U ovom trenutku želimo da nađemo najbolje rešenje. Postoje tri opcije: nastaviti s njima, videti što nam tržište nudi ili to učiniti sami kroz BLM (Barca Licensing & Merchandising prim. aut)“, rekao je Laporta za RAC1.

BLM je proizvodnja koju vodi sama Barselona, pa postoji mogućnost da sama izrađuje i svoje dresove.

„Da. Ako vidite koliko košta dres i cena po kojoj se prodaje… A mi već izrađujemo svoju odeću“, objasnio je Laporta.

BONUS VIDEO: Gol Koste Aleksića protiv Arisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar