Foto: Tanjug/Kacper Pempel, Pool via AP

Zvanično - Mančester junajted ima trenera, njegovo ime je Ole Gunar Solskjer. Nezvanično - klupa "crvenih đavola" je upražnjena, i samo je pitanje do kad će Norvežanin sedeti na njoj.

Udarac koji je njegova ekipa pretrpela protiv Liverpula je bio previše bolan da bi „ubica dečjeg lica“ opstao na čelu stručnog štaba, pogotovo jer je ionako već mesecima na „vrućoj stolici“, a čini se da nije mogao da odabere gori način da upravu kluba natera da sa razmišljanja o rastanku pređe na konkretna dela.

Tako su u javnosti počela da se vrte i pojedina imena, pa je pitanje trenutka kada će do te promene i doći, a Solskjera zameniti neko od čini se samog krema evropskih trenera.

Pa, krenimo…

Prvo ime, i čini se najozbiljniji kandidat jeste Antonio Konte. Bivši trener Juventusa, Čelsija, Intera, te reprezentacije Italije, imao je uspeha u svim klubovima u kojima je radio, a činjenica da bi u Junajted stigao kao relativno mlad strateg dovoljno kvalitetan da se uhvati u koštac sa potencijalnim problemima organizacione prirode stavljaju ga na prvo mesto.

Podsećamo, Konte je u Inter došao u trenutku kada su Neroazuri bili blago rečeno u rasulu, napravio šampionski tim, da bi iz njega otišao onog momenta kada je bilo jasno da će, umesto nadogradnje, naredne sezone na raspolaganju imati neuporedivo slabiji tim sa kojim bi trebalo da igra na tri fronta. To u Junajtedu sigurno neće biti slučaj.

Foto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Drugo, i verovatno najpriželjkivanije, jeste Maurisio Poketino. Argentinac beleži dobre rezultate sa Pari Sen Žermenom, ali su čelnici ovog kluba poznati kao ljudi koji nemaju previše strpljenja, pa bi i Poketino uskoro mogao da ostane bez posla, pogotovo ukoliko kola u Ligi šampiona krenu nizbrdo. Bivši trener Totenhema bio je povezivan sa „crvenom đavolima“ još dok je sedeo na klupi „pevaca“, potom i kada je napustio London… Navijači ga priželjkuju, jedino pitanje je da li će se stvoriti uslovi iz perspektive saradnje sa PSŽ-om.

Pored njih, opcije su i Brendan Rodžers iz Lestera, zatim Grejem Poter, aktuelni šef struke Brajtona, a pomalo iznenađujuće je i prisustvo Julijana Nagelsmana, aktuelnog šefa struke Bajerna iz Minhena, mada je njegov prelazak na Old Traford nemoguća misija, s obzirom na to da se nalazi praktično na početku petogodišnjeg ugovora sa Bajernom iz Minhena.

Ne bi bilo iznenađenje ni da Junajted zadrži Solskjera još par nedelja, ali je smena na klupi izvesna. Sve ostalo je samo stvar termina i pronalaska najboljeg rešenja.

Bonus video: Kako je Liverpul demolirao Junajed

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare