Foto: Starsport

Jovan Mijatović, najmlađi strelac het-trika u istoriji Crvene zvezde, mogao bi dva puta jednim odlaskom da napuni klupsku kasu, a za Nova.rs je u Njujorku govorio i čemu stremi.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Odlazak Mijatovića u Njujork napunio je klupsku kasu za osam miliona dolara, a mogao bi da dopuni sa još dva. Ipak, to nije sve.

Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da Njujork isplati Zvezdi i 15 odsto od sledećeg transfera, pa bi crveno-beli mogli da zarade dodatni novac.

Spekulisalo se ovog leta da bi mogao da krene put Lensa, a sada je prvi put otkrio i šta se desilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Bila je aktuelna ponuda Lensa i u klubu se pričalo, ali nije bilo vremena… Kada sam imao ponudu iz SAD svi su hteli da me dovedu sada, a nisam imao pravo da igram do leta, pa je jedina opcija bila da odem u SAD. Čuo sam dosta klubova koji su zainteresovani za mene, čuo sam da pričaju u klubu o tome, ali i sa strane da me neki klub želi. To ni ne pratim toliko dok nisu 100 posto sigurni da hoće mene – o tome ni ne razmišljam“, rekao je Jovan Mijatović u intervjuu za Nova.rs.

Nema nikakvu dilemu mladi napadač da želi da postane deo nekog od najvećih klubova sveta. Za to radi i tome stremi.

Foto: Jose Luis Melgarejo / imago sportfotodienst / Profimedia

„Uvek ciljam na najveće, Real Madrid. Nemam ništa protiv Fejenorda na primer, ali ako ti kažeš da bi pre igrao za Fejenord nego za Barselonu, Real Madrid, Junajted, Siti, Juventus, Inter, onda tebi u glavi nije kako treba, nećeš uspeti. Nećeš stići ni do tog Fejenorda, ako nemaš najveće ciljeve, nemaš za šta da se boriš. Možeš da odeš u neku ligu, koja nije u Top 5 liga i da budeš srećan. Kad budem otišao u Top 5 liga, trudiću se da budem u Top 2-3. Da budem u Top 2-3 kluba u svetu. Mislim da me to krasi kroz karijeru, da nikad ne odustajem dok ne ispunim svoje ciljeve.“

Podsetili smo ga da je u Realu već igrao jedan Mijatović.

„Ne bih se žalio da budem u Realu, ali ima još rada i rada do toga, ali i odricanja. Predrag Mijatović i ja nismo u srodstvu, naravno da sam gledao snimke kako on igra, a i tata mi je takođe pokazivao. Ali najviše se šale zbog prezimena kao Mijatović prečka protiv Holandije, a svi me pitaju da li mi dođe neki rod, ali nije.“

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare