AP Photo/Luca Bruno

Timi Maks Elšnik, vezni fudbaler Crvene zvezde, sumirao je utiske nakon poraza od Intera u drugom kolu Lige šampiona.

Slovenac je napravio veliku grešku pre prvog gola Intera, kada je izgubio loptu u opasnoj zoni, a onda napravo faul, koji to možda i nije bio.

„Težak poraz, 0:4, nikad nije lako… Pogotovo kada imaš osećaj na momente da možeš da igraš sa njima, opet naše greške. To im je omogućilo da dođu do šansi, oni imaju kvalitet da to završavaju, u nekoj igri nisu oni bili za 4:0. Ali se fudbal igra za golove, mi nismo dali nijedan. Sa posedom smo bili tu, kreirali smo šanse, ali je nešto falilo, a na drugoj strani su nas oni kaznili čim su imali priliku. Moramo da izbegavamo greške pozadi kada igramo. To je naš način. I… Vidi se da možemo da igramo na tom nivou da igramo, ne smemo da izgubimo fokus 90 minuta“, rekao je Elšnik pred srpskim novinarima.

PROČITAJTE JOŠ:

U Ligi šampiona nema lakih protivnika, a Inter je jedan od glavnih konkurenata za trofej.

„Pa da, mislim… Rekli smo, bolje je, jer imaš osećaj da možeš nešto više. Skidaš kapu kada je tako, vidiš da su bolji. A kada igraš u gostima protiv Intera, koji je bio u finalu Lige šampiona nedavno, slično je bilo i protiv Benfike, tu smo pokazali da nismo daleko od nivoa, ali da nam još malo fali. Imali smo baš teškog protivnika, nema laganih u Ligi šampiona.“

Greške se moraju smanjiti, jer ih je bilo mnogo i u porazu od Benfike 1:2 u prvom kolu.

„Mislim da je svako za sebe, kada napraviš neku grešku, izgubiš loptu, znaš da si mogao bolje da igraš. Neki su imali loš momenat, znali su oni kako to izgleda. Ali za svakog je pojedinačno kako će to da reši. Mi imamo način na koji igramo, treba izađemo na loptu pozadi, na momente se vidi da možemo.“

PROČITAJTE JOŠ:

Prisetio se kako je došlo do njegove greške i prvog gola za Inter.

„Kako se sećam, bio je centaršut, lopta… Ja sam se spustio, bili su blizu mene na pritisku, probao sam neki faul da izvučem, napravio sam faul u opasnoj zoni iz slobodnjaka. Mislim da je Rade pipnuo loptu i ona je pala tamo, nije bilo šanse, to je druga utakmica, da primiš evrogol iz slobodnjaka, nije ih bilo mnogo takvih. Bilo bi malo drugačije da nismo tada primili“, zaključio je Elšnik.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar