Foto:Nova.rs; starsportphoto

"Reprezentaciji Srbije samo treba jedan dobar rezultat i verujem da će Piksi to pretvoriti u kontinuitet. Imate sjajnu generaciju, sjajnu školu, bili su dečaci prvaci sveta", kaže legenda jugoslovenskog fudbala za Nova.rs.

Ivan Gudelj, legendarni igrač splitskog Hajduka i nekadašnje reprezentacije, veruje da Dragan Stojković Piksi može sa Srbijom da napravi ozbiljan kontinuitet dobrih igara.

Srbija je u A grupi u kvalifikacijama za Mundijal druga iza Portugalije, koja ima 13 bodova. „Orlovi“ imaju 11 posle remija sa Irskom, koja je potpuno nadigrana, ali joj je nesrećni autogol nedavno doneo bod u Dablinu (1:1).

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, bila je to utakmica u kojoj je Srbija pokazala moderan pristup i veliki napredak u igri i ofanzivnoj filozofiji, koju je Piksi uspešno implementirao. To posebno raduje Ivana Gudelja, Stojkovićevog prijatelja, koji je za Nova.rs prokomentarisao novu eru u našoj reprezentaciji.

„Piksi je odlično rešenje, velika legenda, Zvezdina zvezda. Stvarno, mnogo mi je drago što je sve ovo do sada napravio. Videli smo se i na promociji mog filma u Beogradu, posle toga je postao selektor Srbije. Napravio je dobre rezultate, Srbija ima dobre igrače i reprezentaciju koja treba i mora da igra u završnicama Evropskog i Svetskog prvenstva. Verujem da će Piksi to napraviti. Reprezentaciji Srbije samo treba jedan dobar rezultat i verujem da će Piksi to pretvoriti u kontinuitet. Imate sjajnu generaciju, sjajnu školu, bili su dečaci prvaci sveta, ima odličnih trenera i igrača koji igraju u velikim evropskim klubovima. Potreban je samo taj rezultat“, kaže Gudelj za naš portal.

Nekada najmlađi kapiten u istoriji reprezentacije Jugoslavije posebno se čudi tome što naš tim godinama doživljava fijasko u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kom nas nije bilo od 2000. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Sto puta smo sve analizirali, pitao sam jednom i Pižona: Reci mi, Pižon, bio si selektor, četiri boda protiv Estonije si izgubio, samo to se dogodilo da se nisi plasirao na jednu završnicu. U čemu je bio problem? U analizi. To je neverovatno, dobićeš Portugal ili Englesku, izgubiš od Estonije. To su te oscilacije o kojima treba napraviti dobru analizu. I kada je ‘biti ili ne biti’, onda se treba postaviti na pravi način. Stvarno želim Srbiji da se plasira na Mundijal i da napravi kontinuitet, jer to zaslužuje, a mom dragom prijatelju Piksiju želim veliki, veliki uspeh, siguran sam da će on to izvesti“.

Gudelj je ove nedelje bio gost Sente, u kojoj je održao tribinu u Domu kulture. Domaćini su mu bili Robert Santo i Mikloš Bognar, nekadašnji fudbaleri subotičkog Spartaka, a tema je bila Ivanova biografija „Hajdučka priča“.

Gudelj je zbog hepatitisa u 26. godini završio igračku karijeru, iako mu se predviđao transfer u Real Madrid. Njegova priča o borbi protiv težeg oblika hepatitisa B, posle čega se okrenuo trenerskom poslu i završio fakultet, inspirisala je Senćane. Sam Gudelj, dirnut je dočekom domaćina.

„Prorade emocije, sport je najdivnija stvar na sveta i sprijateljili smo se, ovde me je dočekalo puno ljudi vojvođanske duše, za mene kao sportistu, nema nikakvih barijera i mene emocije vežu i za vreme koje sam proveo igrajući za Jugoslaviju, od juniorske i mlade do seniorske. Mogu s ponosom reći da sam najmlađi kapiten u istoriji Jugoslavije, zapravo smo ovde mnogo vremena provodili i na pripremama, na Paliću. Sećam se da smo igrali i ovde u Senti prijateljske mečeve. Vezan sam i za Suboticu, Palić, Novi Sad, bilo je to nešto posebno i zato ću se ovde rado vraćati“.

Narednih dana na portalu Nova.rs čeka vas još mnogo zanimljivosti koje je Ivan Gudelj podelio.

BONUS VIDEO Senta dirljivo dočekala Ivana Gudelja, sprema se nešto veliko VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare