Novak Đoković je tokom godina kupovao i prodavao nekoliko nekretnina na ekskluzivnim lokacijama, a ima stanove i kuće na nekoliko potpuno drugačijih lokacija. Tako porodica u svakom trenutku može da uživa na moru, u planinskom ambijentu ili u urbanoj sredini.

Đoković je krajem prošle godine kupio velelepnu vilu u Marbelji, a španski mediji su preneli da je najbolji teniser za ovu nekretninu izdvojio oko 10 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

Već neko vreme je upravo Marbelja glavno mesto Novaka za pripremu jet tamo živi i njegov brat Marko Đoković, koji sarađuje sa Pepeom Imazom na teniskoj akademiji.

U Španiji je Đoković proveo najveći deo pandemije koronavirusa, a njegova uključenja uživo na Instagramu omogućila su navijačima da vide barem delić ove vile. Dvorište kuće je uglavnom popločano kamenom, a poseduje i bazen, očekivano teniski teren, prelepu baštu, a deca Stefan i Tara mogu da uživaju sa roditeljima u sali za zabavu, bioskopu i drugim sadržajima koji nudi ovaj dom.

Đoković je godinama živeo u stanu Monte Karlu, a početkom ove godine se pojavila informacija da je porodica taj stan otkazala upravo zbog toga što planira da više vremena provodi u Marbelji. Navodno on nikada nije bio u vlasništvu porodice.

Foto: Instagram@jelenadjokovicndf

U Njujorku ima dve stambene jedinice za koje po 5,4 miliona evra (to je početna cena za dvosoban stan na višim spratima), a svaki je površine od 185 kvadratnih metara i nalaze se u južnom delu Menhetna. Dva apartmana su odvojena na višim spratovima zgrade, što svedoči da Novak nije imao nameru da ih spoji.

Prodao je luksuzni stan u Majamiju, koji je pre manje od dve godine kupio za 5,77 miliona dolara. O ovome su nedavno pisali Vol Strit Žurnal, Forbs, Njujork Post i drugi američki mediji. Đoković je stan ubrzo po kupovini stavio na prodaju za 7,15 miliona dolara.

Prodaja nije išla tako lako zbog pandemije koronavirusa, ali je srpski teniser zaradio samo na kupoprodaji oko 220 hiljada dolara, jer Vol Strit Žurnal piše da je stan prodat za šest miliona dolara.

Đoković je tu imao tri kupatila i isto toliko spavaćih soba, kao i plafone salonske visine.

Vendi Mendoza, koja se već 15 godina bavi prodajom luksuznih nekretnina u Majamiju, iz firme Kejhil i Dumo, kaže da Novak nikada tu nije živeo.

„Kad smo stavili stan na prodaju, tržište je bilo ‘meko’, ali očito je to zbog pandemije koronavirusa. Novak je bio van stana i na kraju ga je prodao za više novca od onoga za koliko ga je kupio“, rekla je Mendoza, a prenosi VSŽ.

Ima i jedan stan u Beogradu, a ovaj pentahus od 250 kvadrata je platio oko 545.000 evra. Posebno impresivan detalj je što stan ima 100 kvadratnih metara terase sa bazenom.

Poseduje i stan u Tivtu u naselju Porto Montenegro, gde se pripremao za Olimpijske igre i US Open. Pretpostavlja se da ova nekretnina vredi oko 2,2 miliona evra, a Đoković je gotovo čitavo leto proveo zajedno sa porodicom na moru gde je vredno trenirao.

Đoković i dalje gradi vilu u Sremu kraj Pavlovačkog jezera, a po završetku će ovaj objekat imati 1.200 kvadratnih metara i bazen. Cene placeva su skočile više puta od kada su svi shvatili da bi upravo Novak mogao da im bude prvi komšija.

Inicijator ovog projekta je otac Srđan koji je više puta javno govorio da želi da mu svi sinovi žive u otadžbini, a ovo luksuzno zdanje ima i propratne objekte poput restorana i bazena. Po završetku će imati dva sprata, a u ovom trenutku nema komšija u neposrednoj blizini.

BONUS VIDEO Novak Đoković izjava posle finala US Opena

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare