Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Urnebesne su reakcije srpskih navijača posle eliminacije "orlova" sa Evropskog prvenstva. Posle početnog šoka koji je usledio nakon remija sa Danskom, i smirivanja strasti, vratio se osmeh, jer šta je drugo ostalo već da se zbijaju šale na račun fudbalske reprezentacije.

Foto: Promo

Sve što ti treba ovog leta – Budi deo zabave, budi pobednik. Mozzart Euroforija!

Foto Nova .rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

„Hrvati i Srbi su hteli da se izbegnu na Evru, ali izgleda da su se ipak sreli na aerodromu u Minhenu“, jedan je od šaljivih komentara.

„Ispale su i Srbija i Hrvatska, niti imaš za koga da navijaš, niti imaš protiv koga“, žale se navijači koji će nastaviti da prate EURO 2024 u Nemačkoj.

I hajde što su „orlovi“ razočarali, Srbe, već su razočarali i grupicu Hrvata koju smo sreli u minhenskom metrou pred polazak na utakmicu s Dancima.

PROČITAJTE JOŠ

„Pa, dajte, neće valjda i vi ispast’, pa za koga ćemo navijat’? Nećemo valjda za Slovence“, kaže nam čovek „pod malim gasom“.

Veliku podršku imala je, inače Srbija tokom ovog turnira. Nikada već broj srpskih navijača nije bio na tribinama, licitiralo se da ih je bilo, u zavisnosti od utakmice, od 20 do 40 hiljada.

Imali su „orlovi“ vetar u leđa bukvalno do poslednjeg sekunda meča s Dancima, a onda je proključao bes. Svašta je bačeno na teren u trenutku kada su fudbaleri krenuli ka našoj tribini, a „Alijanc arenom“ su se prolamali zvižduci. Pokušavala je jedna manja grupa navijača da malo smiri sutuaciju, uputi neki aplauz, ali pokušaji su bili bezuspešni.

I fudbaleri su shvatili kakvu su podršku imali. Zato su se Strahinja Pavlović i Lazar Samardžić javno na društvenim mrežama zahvalili na njoj.

Foto:EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Osim što su naljutili navijače, „orlovi“ su naljutili i predsednika države, Aleksandra Vučića, koji je reagovao na eliminaciju s Evra. Naravno uz ironičan komentar nepotrebne izjave selektora Dragana Stojkovića „da je ovo samo sport“.

„Pa jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport, mnogo smo uložili. Ljudi zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske, koja je loša, ni Nemačke, Španije, koga hoćete… Ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta od Srbije. Kada vam igrač koji 5.000 evra ima platu u Celju daje golove, zato što nema niko da ga isprati. I tu ima sada bezbroj problema, i mi smo sad zadovoljni, srećni, nikome ništa. Neću da se bavimm time i nismo mi banana zemlja u kojoj se nešto rešava za jedan dan. Ili preko noći emocionalnim reakcijama. Mnogo ulažemo u infrastrukturu, pa ako hoćete i u plate funkcionera FSS, pustite te prazne priče da oni dobijaju novac od UEFA. Mi ulažemo ogroman novac, i u selektora…“, rekao je između ostalog Vučić.

I kako se predsednik oglasio, tako su krenule da „lete glave“ u Fudbalskom savezu Srbije. Prvo potpredsednik Branislav Nedomović, pa će generalni sekretar Jovan Šurbatović, uveliko se smenjuje i selektor Dragan Stojković.

Foto:Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ako je tako, onda fioke polako bi trebalo da prazni i Dragan Džajić, predsednik FSS, koji je pomalo nesmotreno u jednom razgovoru rekao: „To sam radio u vreme dok sam se pitao…“. Ostali smo zatečeni, ne saznanjem, već priznanjem.

Ali, priča o Evru polako odlazi u zaborav i navijači se okreću novim obavezama. Uskoro će početi Olimpijske igre, već se organizuju putovanja i boravak u Parizu.

Tamo će Srbi bodriti naše sportiste koji imaju potencijala da im pruže i malo radosti.

A, fudbal već postaje naša ružna prošlost.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare