Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Marko Dmitrović pokazao je protiv madridskog Atletika kako se snalazi i kao izvođač penala, a za Nova.rs je pričao o nesvakidašnjem golu i ulozi u kojoj se našao, ali i o pivu dobijenom od Lea Mesija, transferu, situaciji u reprezentaciji.

Golman Srbije doneo je vođstvo svom Eibaru protiv Atletika iz Madrida, sa bele tačke, ali nije mogao do kraja da ukroti i Luisa Suareza.

„Jorgandžije“ su pobedile sa 2:1, ali je Dmitrović i pored toga privukao veliku pažnju u Španiji i potpuno obeležio utakmicu 19. kola La Lige. Pohvalio ga je i trener, rekavši da će Dmitrović i dalje biti „penaldžija“ Eibara.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, naš reprezentativac nije bio previše oduševljen, jer je na kraju bitno samo jedno, osvojiti bar bod protiv Madriđana, ali je Eibar ipak poklekao.

„Iskreno, nismo zadovoljni jer smo izgubili posle dve naše greške. Ostaje gorak utisak, ja sam u službi tima i određen sam da šutiram penal, mimo toga, odradio sam to jer je trener odlučio da je to najbolje za ekipu. Opet, osećaj je da nismo srećni, imali smo bod u rukama i posle naše, individualne greške, izgubili smo. Šta da se radi, nema mesta za kajanje, nova utakmica je tu za vikend, idemo dalje“, rekao je Dmitrović za Nova.rs.

Protiv Atletika nije lako, Madriđani su primili samo sedam golova u 17 kola Primere i potvrđuju iz dana u dan reputaciju najčvršće ekipe.

„Imaju granitnu odbranu počevši od golmana (Jana Oblaka prim.aut) koji je po mom mišljenju najbolji na svetu. Imaju sjajne defanzivce, ceo tim se brani kompaktno, pa ne čudi da iz sezone u sezonu imaju najbolju odbranu. Znaju šta rade na terenu i imaju opasne napadače, prošle godine smo ih pobedili, imali smo neke tesne utakmice, ali oni imaju magiju u napadu da reše utakmicu, zato su lideri Primere.“

Penal je obeležila hladnokrvnost Dmitrovića, dok su saigrači bili oduševljeni što je čuvar mreže matirao Atletiko.

„Opet, netipično je da golman šutira, nije to bilo ništa mimo onog što je trener odredio još za prošlo kolo. Imamo ove sezone dva ili tri promašena penala zaredom, različiti igrači su šutirali, godinu dana mi trener govori da bi ja trebalo da šutiram, ja sam mislio da je to polušala, i ja sam mislio da ne govori ozbiljno, ali eto, posle promašenih penala je odlučio iako je to veliki rizik. Ali rekao je ‘ja imam poverenje u tebe’ i tako se desilo.“

Otkriva nam Dmitrović da mu to nije prvi put da se nađe u takvoj ulozi.

„U mlađim kategorijama u Subotici, izvodio sam i slobodnjake i penale. To je urođeno i volim da ostajem, da učestvujem u igri, stalno sam kao mlađi igrao mali fudbal sa prijateljima, i u Španiji dosta učestvujem u igri, posed lopte, igra na male golove… Ostajem dosta posle treninga sa saigračima da šutiram, više sam vremena van gola nego na golu, i onda je trener video da dobro šutiram penale i na osnovu toga je odlučio.“

Dodatno je zanimljivo da je matirao Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana sveta.

Svi znamo ko je Piksi

Osvrnuo se Marko Dmitrović i na to što je reprezentacija Srbije dugo bez selektora.

„Ne gledamo mi to, na Savezu je da odluči i verujem da će doneti pravu odluku, možda se zbog toga i malo odugovlači, sigurno čekaju najbolju odluku za nas. Mi smo tu da ispunimo sve zahteve budućeg selektora, već u martu imamo dve bitne utakmice, samo da budemo zdravi i verujem da će FSS naći pravo rešenje, da počnemo dobro kvalifikacije. Svi znamo ko je Piksi, nemam posebnu želju, to su sve dobri i dokazani treneri u opticaju, sigurno postoje detalji koje FSS meri i gleda, sigurno zato i vagaju. Samo želim započnemo ciklus kvalifikacija na najbolji način“, objasnio je Dmitrović.

„Nismo stigli da se vidimo posle utakmice zbog situacije s koronom, moramo brzo da napustimo teren. Hteo sam da popričam sa njim i kažem mu da je to odluka trenera, da je čudno, video sam po njegovoj reakciji da se začudio, kao i svi igrači Atletika. To je odluka trenera, i golman je jedan od 11 igrača, može svako da šutira. To je dogovor iz svlačionice, moji saigrači su svi znali. Verovatno se iznenadio, kao što bih se i ja iznenadio da je suprotna situacija. To je fudbal, i golmani su igrači. Nije često, ali može da se desi.“

Iako je među glavnim igračima svoje ekipe, sve glasnije se priča o prelasku u Sevilju, ali Dmitrović je fokusiran samo na Eibar.

„Imam ugovor sa Eibarom do leta, stvarno sam maksimalno fokusiran na to da se izbori opstanak, ovo je stvarno teška sezona i situacija je sa koronom takva da nema vremena da se razmišlja o drugim stvarima. Raspored je prenatrpan, imamo razne protokole da ispoštujemo. Brzo će leto, nagomilane su utakmice, pa ćemo da pričamo o daljim koracima.“

Pozivi jakih klubova naravno da mu prijaju, ali deluje kao da se srpski reprezentativac ne bi bunio i da ostane.

„Smatram da ko ne želi da igra svaki minut, nije profesionalac, svaki sportista želi da maksimalno učestvuje u igri. Pogotovo jer znamo kakva je golmanska pozicija, to je mesto koje se najređe menja. Videćemo, ja sam uvek isticao da sam ovde stvarno srećan, zadovoljan. Sve što sam tražio sam dobio, imam poverenje trenera, videćemo na leto šta i kako, samo opstanak da se obezbedi.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Dmitrovic (@the_mitrovic1)

Nije mogla priča da prođe bez Mesijevog piva koje je hit – namenjeno golmanima koje je matirao a naš čuvar mreže otkriva i planove.

„Nisam popio, imam ih dosta, mogu da ih delim koliko ih ima, 11. Planirao sam jedno da probam, još nisam, ali sigurno ću ambalažu da sačuvam kao uspomenu. Sigurno ću da popijem jednu-dve i da sačuvam za kolekciju. Nije lepo nikad primati golove, ali svaka čast Mesiju na rekordu i akciji sa pivarom. Retko ko to može da ponovi, nije lepo primati golove, ali je lepo na neki način učestvovati u toj kampanji. Veoma je teško sa Barsom, pogotovo što i mi igramo ofanzivno sa visoko postavljenom odbranom. Njima ostaviš malo prostora, oni to kažnjavaju“, zaključio je Dmitrović za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare